Сумська обласна бібліотека для дітей

Тарас Шевченко 210 років


07.03.2024

ТАРАС ШЕВЧЕНКО В ХУДОЖНІЙ ЛІТЕРАТУРІ

↑ Натисніть на зображення для перегляду ФліпБуку ↑


07.03.2024

СЛОВО ВІЧНЕ, СЛОВО НЕВМИРУЩЕ КОБЗАРЯ

Неперевершений геній української поезії Тарас Григорович Шевченко, який жив і творив багато років тому, вчить нас і сьогодні любити та берегти свою Україну, свій народ. В цьому переконалися 07 березня маленькі користувачі Сумської обласної бібліотеки для дітей, учні 1-А класу СЗЗО №12. Сьогодні вони дізналися про дитинство малого Тараса, про його родину, що таке панщина і як складно було вижити в той час хлопчику. А головне – про його палку любов до рідної України. Діти читали вірші, розіграли інсценізацію вірша «Мені тринадцятий минало», співали пісні на слова Великого Кобзаря. Книжкова виставка «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе!» допомогла кожному вибрати книгу за смаком.


07.03.2024

МИСТЕЦЬКА ІМПРЕЗА «ШЕВЧЕНКО ВІД А ДО Я»

9 березня 1814 року народився Тарас Шевченко – геніальний живописець, ґравер, прозаїк, драматург, співак, актор, скульптор і фотограф, котрий всі життєві складнощі перекладав у свою творчість. Його життєвий шлях і творчість вивчає кожен українець. Тож здивувати когось, розповідаючи факти з його біографії – досить складно.

07 березня 2024 року мистецька імпреза «Шевченко від А до Я» зібрала для вихованців НВК «Просперітас» цікаві факти з життя митця. Від фахівця Сумської обласної бібліотеки для дітей малеча дізналась, яка була улюблена пора року Шевченка, в які очі він полюбляв заглядатися, про що він думав, дивлячись на зорі тощо.

А допомагав дітворі неймовірної краси артбук для родинного читання «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова, ілюстрації для історій про Кобзаря створила Анастасія Стефурак. Ключами до біографії Шевченка стали такі слова, як «кіт», «чай», «зорі», «тополя», «Україна» та інші.


07.03.2024

ПОЕТИЧНА СКАРБНИЧКА


07.03.2024

ТАРАС ШЕВЧЕНКО І СУМЩИНА

Тарас Шевченко бував на Сумщині під час своїх відвідин України. І кожна подорож – це жива історія життя і творчості генія нашого народу. Адже українська земля додавала йому горіння та творчої наснаги. Літературні твори Кобзаря, пов’язані з Сумщиною, лишили помітний слід у його спогадах і творчості. 

Запрошуємо вас до перегляду буктрейлеру «Тарас Шевченко і Сумщина» та віртуально помандрувати шляхами Кобзаря рідним краєм.


06.03.2024

НА СТРУНАХ КОБЗАРЕВОЇ ДУШІ

У березні минає 210 років від народження патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка. Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт.

Книжкова виставка «Поетичне слово Кобзаря» у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей запрошує читачів відтворити живий і неповторний образ Тараса Шевченка.

Фахівці відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей та читачі підготували літературні варіації «НА СТРУНАХ КОБЗАРЕВОЇ ДУШІ».

Приємного перегляду!



05.03.2024

ДЕНЬ ІНФОРМАЦІЇ