Шапка
40000, м. Суми, вул. Петропавлівська, 51 тел./факс 8(0542) 22-00-82 E-mail:sodb@ukr.net

Архів новин за ІІ квартал 2022 року

30.06.2022

КОНСТИТУЦІЯ ДЛЯ ВСІХ: І ВЕЛИКИХ, І МАЛИХ

    Вчора підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих», організованого Національною бібліотекою України для дітей та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.
    Приємно відзначити, що Сумська обласна бібліотека для дітей отримала спеціальну відзнаку журі за організацію Конкурсу в умовах активних бойових дій. На розгляд журі від Сумської області свої роботи представили 30 учасників, користувачів дитячих бібліотек і бібліотек-філій, які обслуговують дітей Сумщини. Нагороди отримали кращі з кращих.
    Вітаємо переможців!

   

29.06.2022

Літературні розваги під відкритим небом «ЧИТАЙ – ВІДПОЧИВАЙ»

    29 липня для дітлахів дитячого садка «Просперітас» було проведено літературні розваги під відкритим небом «Читай – відпочивай» у рамках літературного проєкту «Літня фішка – читай з друзями цікаву книжку».
    Із задоволенням діти пригадали знайомі українські народні казки, залюбки відгадували літературні загадки та відповідали на запитання казкової вікторини «Впізнай героя по портрету».

     
 

ЛЮБІ НАШІ КОРИСТУВАЧІ!

Будьте активнішими і долучайтесь до участі у Конкурсах.


Докладніше

Докладніше

Докладніше

24.06.2022

ЛЮДИНА ВЕЛИКОЇ ДУШІ

    26 червня 2022 року відзначав би свій 105-річний день народження наш давній і добрий друг, учасник Другої світової війни, військовий льотчик, краєзнавець, журналіст, поет і письменник – Володимир Олександрович П’янков. Вшановуючи його пам'ять, у Сумській обласній бібліотеці для дітей організована книжкова виставка-персоналія «Людина великої душі», на якій представлені книги Володимира Олександровича і світлини зустрічей з юними користувачами в нашій бібліотеці.

     
   

24.06.2022

Відчини двері до магічного світу разом з книгою Діани Вінн Джонс «Мандрівний Замок Хаула»


24.06.2022

БЕЗ ПРАВА НЕ МОЖЕ ПРОЖИТИ ДЕРЖАВА

    28 червня ми будемо відзначати День Конституції України. До цього Свята у відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей проведена правознавча бесіда «Без права не може прожити держава», під час якої діти отримали відповіді на такі запитання: з якими правами та свободами ми народжуємося, які найважливіші принципи закріплено в Конституції України та інші. А потім читайликам було запропоновано переглянути літературу, представлену на тематичній поличці «Головний Закон держави», і скласти пазли «Права+обов’язки», де вони обирали пазл із правом, а бібліотекар, додаючи другу половинку пазла, нагадував їм про обов’язки.
    Діти добре зрозуміли, що треба знати свої права і виконувати свої обов’язки.


24.06.2022

Яскраві, затишні, рідні: такими бачать вулиці нашого міста сумчани.

    Шановні наші користувачі! До вашої уваги новий краєзнавчий проєкт «Історія Сум у нових назвах вулиць», який розповідає про історію вулиць міста, що змінили свої назви. Пропонуємо ознайомитися з його першою частиною «Вулиці міста, названі іменами відомих уродженців Сумської області»


22.06.2022

Пам’ятники рідного міста

    Суми не тільки зберігають безліч мистецьких об’єктів, які складають його історію, а й щодня додають до цього переліку щось нове та цікаве. Тому, хто вивчає свій край, цікавиться історією свого народу, наше рідне місто відкриває сторінки своєї історії, втілені у камені і не тільки, дарує свої легенди та оповідки.
    У цьому переконались відвідувачі Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня», які разом із фахівцем Сумської обласної бібліотеки для дітей 22 червня 2022 року здійснили пішохідний бібліотечно-краєзнавчий мистецький екскурс «Пам’ятники рідного міста».
    Відправною точкою стала візитівка нашого міста – Альтанка. Наступні зупинки: пам’ятник Івану Герасимовичу Харитоненку, фонтан «Садко». Далі віддали шану загиблим захисникам Вітчизни біля пам’ятника воїнам АТО. Потім відвідали Арт Дворик на вулиці Воскресенській, Ліхтар кохання, скульптурну композицію Михайла Лисенка «Партизанський рейд», контактну скульптуру «Дама з парасолькою», пам’ятник цукру-рафінаду.
    Крок за кроком ми не тільки отримували цікаву інформацію, а й естетичне задоволення від спілкування зі світом прекрасного у нашому рідному місті СУМИ.

     
   
   

22.06.2022

СИДІР КОВПАК

    У травні п.р. виповнилося 135 років від дня народження Сидора Артемовича Ковпака – одного з найвідоміших організаторів та керівників партизанського руху опору в Україні у період Другої світової війни. Під його командуванням партизанське з’єднання пройшло по тилам гітлерівців у Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській областях. За цей період було ліквідовано більше 3000 німецьких солдатів та офіцерів, знищено 17 гарнізонів, підірвано 19 ешелонів, 52 мости, 43 нафтові вишки, 13 нафтосховищ, 4 нафтоперегінних заводів і нафтопровід.
     Про безсмертні подвиги партизан у період Другої світової війни розповідає книжкова виставка «Партизанський генерал. Сидір Ковпак», організована у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей.
    Пам’ятаймо подвиги наших предків, адже любов до рідної землі об’єднує героїв минулого та сьогодення.


22.06.2022

УКРАЇНА ПАМ’ЯТАЄ

    Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів жертв війни в Україні. Цей день наповнений трагічними спогадами і болем. Друга світова війна принесла українцям незлічені жертви і страждання, смерть і руйнування. Проходять роки, але ми з глибокою шаною згадуємо в нашій пам’яті тих, хто відстояв Перемогу.
     До уваги користувачів відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей представлена книжкова виставка «Україна пам’ятає».


20.06.2022

Книга – ювіляр року

    Легендарній повісті-казці британського письменника Дж. Р. Р. Толкіна у цьому році – 85 років!
     У затишній норі, глибоко під землею живе гобіт Більбо Бегінс. Проте одного літнього дня його спокійне життя змінюється. Відтепер Більбо – золотошукач і викрадач. Разом із тринадцятьма гномами на нього чекає далека і небезпечна подорож, з якої не всі можуть повернутися живими. Сутички з тролями, гоблінами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом – ось лише деякі пригоди, що їх судилося пережити любителю комфорту гобіту Більбо Торбину. Завдяки якій чарівній знахідці Більбо вдасться перехитрити багатьох поганців? Як завершиться мандрівка за Імлисті гори?
    Читайте книгу та пориньте у фантастичний вир пригод чарівного Середзем'я.


20.06.2022

Довідкова мозаїка "Час читати, час все пізнавати"


17.06.2022

#300_років_Григорій_Сковорода


17.06.2022

РУХУ ПРАВИЛА ЄДИНІ, ЗНАТИ ЇХ УСІ ПОВИННІ

    Знання та застосування Правил дорожнього руху є необхідними для життя та здоров’я дітей, тому варто ще змалечку закладати основи безпечної поведінки на вулиці. Де треба переходити вулицю? З якого віку і де можна кататися на велосипеді? Як обходити автобус і тролейбус, що стоїть? На ці та багато інших питань дала відповідь інформаційна бесіда «Руху правила єдині, знати їх усі повинні». Також бібліотекар запропонував для дітей ситуаційну гру «Безпека на вулицях», де були розглянуті такі ситуації: «Футболіст», «Не розминулися», «Звуковий сигнал», «Запізнився», «Велосипедист». Цікавим і пізнавальним для дітей було «Дефіле дорожніх знаків».


17.06.2022

Книга – ювіляр року

    210 років тому брати Грімм написали чарівну казку «Король-Жабеня або Залізний Генріх». Молода королівна пообіцяла виконати будь-що, аби жабеня врятувало її улюблений золотий м’ячик. Що саме забажало жабеня за послугу? Чи виконала свої обіцянки королівна? Ким насправді виявилося жабеня і хто такий Залізний Генріх? Прочитай і дізнайся!


16.06.2022

Буктрейлер на книгу Валентина Бердта "Марципан Пломбірович"


13.06.2022


10.06.2022

КОЛИ ВОГОНЬ БІДОЮ МОЖЕ СТАТИ

    Не секрет, що пожежі найчастіше відбуваються від безтурботного ставлення до вогню самих людей. Особливо вразливі в таких ситуаціях діти. Інформаційний компас «Коли вогонь бідою може стати», який був проведений у відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей, познайомив дітей із правилами пожежної безпеки. Також діти разом із бібліотекарем розглянули декілька ситуацій, які виникають при необачному поводженні з вогнем, та з’ясували, що потрібно робити, якщо трапилась пожежа.


09.06.2022

Дорогі наші друзі!

    Продовжуємо знайомити вас з парками нашого міста та пропонуємо до вашої уваги 6-ту історію інформаційного калейдоскопу «Історія міста Суми в слайдах», присвячену паркам.
    Далі буде….


08.06.2022

ПРОСТИЙ І ЗВИЧНИЙ ОЛІВЕЦЬ

    Нас оточує світ речей, які роблять наше життя зручним і комфортним. Ми знайомі з ними з дитинства і не замислюємося про історію їхньої появи.
    08 червня 2022 року відвідувачі Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» разом із фахівцями відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей дізнавалися історію появи олівця під час заходу – світ речей «Простий і звичний олівець». Разом ми пройшли «шлях» олівця, починаючи з ХІІІ століття, познайомилися зі срібним, свинцевим, італійським і найдовшим у світі олівцем. А ще дізналися, як саме їх виготовляють, які нові якості їм надаються в третьому тисячолітті, прослухали оповідання Івана Франка «Олівець». Ну і, звісно ж, малювали.


07.06.2022

ВОДА – СПРАВЖНЄ ДИВО

    Вода – найважливіша на нашій планеті рідина. У ній зароджується життя. Без неї неможливе існування рослин і тварин. Нашу Землю часто називають блакитною планетою, але майже вся вода солона й лише маленька часточка живильної вологи придатна для споживання людиною. Тому кожен з нас повинен зробити хоча б якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Пропонуємо вам переглянути слайд-презентацію «Вода – справжнє диво!».


07.06.2022

КНИГИ ЗАВЖДИ В ТРЕНДІ

    Закінчується навчальний рік, попереду весела пора літніх канікул, час відпочинку, зустрічі з друзями. А поєднати приємне з корисним допоможе книга і бібліотека. 06 червня фахівцем відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей на прохання вчителя зі світової літератури ЗОШ №4 Липової Інни Олексіївни для учнів 7 класу було проведено (на платформі Google Meet) літературні варіації «Книги завжди в тренді». Під час онлайн-спілкування бібліотекар порадила майбутнім восьмикласникам книги за шкільною програмою та для позакласного читання, які їм бажано було б прочитати влітку, та представила презентацію «Книги завжди в тренді». Приємним сюрпризом було те, що діти у міжособистісному онлайн-спілкуванні ділилися своїми враженнями про прочитані книги, які вони теж радили би прочитати своїм одноліткам. Час читати!


01.06.2022

ДІТЯМ УКРАЇНИ – МИРУ І ДОБРА!!!!

    Цьогорічне свято до Міжнародного дня захисту дітей відбулось у Сумській обласній бібліотеці для дітей не так, як завжди, з традиційними театралізованими дійствами. Але зустріч у бібліотеці з книжковими героями і дитячою книжкою ніхто не відміняв. Маленьких читайликів чекали літні бібліотечні розваги під відкритим небом «Нехай дитячі мрії збуваються і книга ніколи не забуваєЗакінчується навчальний рік, попереду весела пора літніх канікул, час відпочинку, зустрічі з друзями. А поєднати приємне з корисним допоможе книга і бібліотека.
    06 червня фахівцем відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей на прохання вчителя зі світової літератури ЗОШ №4 Липової Інни Олексіївни для учнів 7 класу було проведено (на платформі Google Meet) літературні варіації «Книги завжди в тренді». Під час онлайн-спілкування бібліотекар порадила майбутнім восьмикласникам книги за шкільною програмою та для позакласного читання, які їм бажано було б прочитати влітку, та представила презентацію «Книги завжди в тренді». Приємним сюрпризом було те, що діти у міжособистісному онлайн-спілкуванні ділилися своїми враженнями про прочитані книги, які вони теж радили би прочитати своїм одноліткам.
    Час читати!


01.06.2022


01.06.2022

Любі діти та шановні батьки!

    Чи любити ви читати казки? Якщо любите, запрошуємо вас до казкової вікторини «Прочитай і відгадай». Вона допоможе зрозуміти, наскільки добре ви знаєте народні казки, адже у кожній казці живе народна мудрість, яка вчить нас бути добрими та справедливими.


01.06.2022


28.05.2022

Дарчі надписи на книгах Сумщини

     З нагоди відзначення Всеукраїнського дня краєзнавства 28 травня в Сумській обласній бібліотеці для дітей підготовлено інформаційний колаж книг письменників-земляків з автографами, які були ними подаровані бібліотеці.
    Завітайте до бібліотеки та прочитайте ці чудові і цікаві твори, в яких автори, наші земляки, закликають вивчати нашу багатовікову українську історію, оберігати, збагачувати і захищати наші національні цінності!


27.05.2022

Люби і знай свій рідний край

     Багата, красива та різноманітна природа України. Екологічна подорож «Люби і знай свій рідний край», яка відбулася у відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей, запросила читайликів за допомогою книжок прогулятися лісами, горами, степами, річками та озерами нашої Батьківщини. Також діти розмірковували над питанням «Як я допомагаю зберегти довкілля?», а потім за допомогою загадок пригадали, які ж тварини мешкають у нашому краї.


26.05.2022

Дорогі наші друзі!

    До вашої уваги 5-а історія інформаційного калейдоскопу «Історія міста Суми в слайдах», присвячена паркам. Це лише початок розповіді про сумські парки. Далі буде….


26.05.2022

Від Акрополю до Лувру

     26 травня 2022 року фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей запросили відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» до мистецько-пізнавальної подорожі «Від Акрополю до Лувру».
    Ми отримали можливість дізнатися різні історичні цікавинки, переглянути відомі твори живопису та скульптури, «відвідати» різні часи та країни. А ще надихнулися на створення власного «шедевру» – вистави театру ляльок за українською народною казкою «Колобок».


26.05.2022

Михайлівська цілина - світова перлина

    Михайлівська цілина – унікальна природна перлина України, одне із сім чудес природи Сумщини. Її називають «брендом» Сумської області. Тут охороняється єдина в країні цінна ділянка лучного степу в лісостеповій зоні. Степ своїми мінливими вогниками квітів, сріблястим ковиловим граєм, неповторними пахощами, щебетанням птахів зачаровує, надає відчуття єдності людини з природою.
    Пропонуємо вам переглянути краєзнавчий інформаційний колаж «Михайлівська цілина – світова перлина» і поринути у чарівний куточок рідного краю.


25.05.2022

Про природу та погоду

     Погода має велике значення для кожної людини. Чому вона змінюються? Як можна передбачити погоду? Звідки береться вітер? Чому бувають грім і блискавка? Що таке веселка? Чому взимку холодно, а влітку спекотно? На ці та інших питання дала відповідь піраміда знань «Про природу та погоду», яка запросила маленьких чомусиків на гостини до відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей 25 травня.


24.05.2022

Україна – це Європа

     23 травня 2022 року клуб допитливих відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей запросив учнів Сумської початкової школи № 28 до мистецької мандрівки «Україна – це Європа», використовуючи платформу Zoom.
    Подорожуючи, діти дізналися, що Україна – одна з країн, що належать до європейської частини світу, що країни Європи дружать між собою, мають спільні цінності та допомагають одна одній. Також зібрали цікавинки на будь-який смак: від масок венеціанського карнавалу до леприкона у зеленому капелюсі та Ейфелевої вежі.


23.05.2022

Барви рідного слова

    Щорічно 24 травня в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія відзначається День слов’янської писемності та культури.
    Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання. У відділі обслуговування учнів 5-9 класів організована книжкова виставка «Сторінками слов’янської писемності». Література, яка представлена на виставці, познайомить вас з історією виникнення слов’янського письма, алфавіту, що отримав назву «кирилиця» на честь ім’я візантійського ченця Кирила.
    Пропонуємо вам переглянути проморолик «Барви рідного слова»


23.05.2022

З Україною в серці

    23 травня – День Героїв України. Це свято величі духу українських вояків, які боролися за волю, суверенітет і Незалежність України.
    Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Україна пишається своїми Героями. Пам’ять про них – невмируща. Вічна їм слава!
    У відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей діє книжкова виставка «Україна – країна нескорених». Запрошуємо вас, шановні користувачі, до перегляду.


23.05.2022

Буктрейлер на книгу В. Малика "Князь Кий"


20.05.2022

Що читати, щоб відволіктися від війни


20.05.2022

Крок за кроком до Європи

     З нагоди Дня Європи в Україні фахівцем відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей була проведена експрес-мандрівка «Крок за кроком до Європи» (на платформі ZOOM) для учнів 3-А класу ЗОШ № 4 (класний керівник Сорокіна В.Т.), під час якої діти віртуально подорожували країнами Європи.
    Перевірити свої знання, ерудицію, кмітливість юні туристи мали змогу під час географічної гри «Що? Де? Коли?». Дітлахи з азартом взяли участь у пізнавальній вікторині «Знавці Європи», казковому лото «З якої країни казковий герой?», слайд-вікторині «Впізнай країну за символом», турнірі ерудитів «Прапор країни».
    Завдяки проведеному заходу діти вкотре впевнилися в тому, що Україна – це Європа.


19.05.2022

#Вишивана_Сумщина

    Рано-вранці, на світанку, вишиваю вишиванку...


19.05.2022

#Вишивана_Сумщина

    Я іду по світу в вишиванці


19.05.2022

З Днем вишиванки!

#Вишивана_Сумщина

    18 травня 2022 року відвідувачі Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» разом із фахівцями Сумської обласної бібліотеки для дітей відвідали народознавчу вітальню «Український етнічний бренд – вишиванка», де дізналися про техніки виконання, кольори, особливі орнаменти для вишивання сорочок у кожній області України. Кожен присутній на заході отримав змогу створити свою власну вишиванку-аплікацію.
    Долучайтесь до святкування Дня вишиванки! Це не складно – варто лиш у третій четвер травня вийти з дому в українській вишитій сорочці!


17.05.2022

Мандрівка країнами Європи

     До Дня Європи в Україні у відділах обслуговування користувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей організовані цікаві книжкові виставки.
     Що таке Європа? Де її кордони? Як постав сучасний Євросоюз? Які його цінності? Що цікавого в Європі? На ці запитання дасть відповідь виставка-презентація «Мандрівка країнами Європи». А книжкова виставка «Європейські письменники – дітям» познайомить з незвичайною мапою Європи – літературною. Ви не побачите на ній звичайних назв країн, натомість знайдете найцікавіші книги, які написали для вас європейські письменники.
    Читай із задоволенням і подорожуй!


13.05.2022

Віра, воля, праця, або Андрій Чайковський актуальний сьогодні

    15 травня виповнюється 165 років від дня народження відомого українського письменника Андрія Чайковського. В своїх творах автор відтворював героїчне минуле українського народу, орієнтуючись на юного читача, знаходив захоплюючі пригодницькі сюжети та правдиво показував козацькі звичаї, змальовував образи сміливих і мужніх козаків, які долали численні труднощі й перешкоди, самовіддано захищали рідну землю і свій народ. Сьогодні його книги, актуальні, як ніколи.
    До уваги читачів, які цікавляться творами А. Чайковського, на абонементі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей організована книжкова виставка «Віра, воля, праця, або Андрій Чайковський актуальний сьогодні».


13.05.2022

    Вірш про свою сім'ю читає Захар, користувач відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей


13.05.2022

Сім'я – святиня духу людського

     Щороку 15 травня відзначається Міжнародний день сім'ї.
    Сім’я – це найдорожчий і цінний скарб, джерело любові і поваги. З нагоди свята у відділах обслуговування користувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей організовані книжкова виставка «Сім’я – святиня духу людського» та тематична поличка «Славне слово – Родовід», на яких представлено літературу з сімейної педагогіки, дитячої психології, поради для всебічного розвитку дитини, добірки книжок про сім’ю, сімейні цінності, щастя і любов. А ще цікаві оповідання, веселі віршики та побажання на День сім’ї чекають на вас!
    Нехай в кожній сім'ї та Україні буде МИР і ЛЮБОВ!


12.05.2022

Щаслива з усмішки дитини

    Відома українська поетеса та перекладач Тамара Опанасівна Коломієць понад 50 років свого життя присвятила літературній роботі. У золотому фонді української дитячої літератури збірки та окремі видання її творів посідають гідне місце. Вірші, казки, небилиці, лічилки, скоромовки, смішинки, загадки Тамари Опанасівни ліричні, пізнавальні, актуальні в роки їх написання й донині. В них – природність інтонацій, жвава ритміка, характерна дитячому сприйманню образність. Вони – про любов до землі та праці, красу природи, людську доброту, дитячу допитливість і вигадливість…
    Багато її поетичних творів перекладено англійською, польською, словацькою, чеською, казахською, азербайджанською, вірменською та іншими мовами народів світу.
    У рамках Дня бібліографії «Щаслива з усмішки дитини» 13 травня в Сумській обласній бібліотеці для дітей організовано тематичний перегляд «Веселковий дивограй Тамари Коломієць», підготовлено віртуальний огляд, який знайомить з її життєвим і творчим шляхом, та відеочитання казки «Гарна хатка у курчатка»

    Вона і жартівливо, і серйозно вміє розмовляти з маленькими читачами. А втім, переконайтесь у цьому самі, наші любі користувачі, прочитавши такі відомі збірки, як «Починаються дива», «Жмурки», «Пісенька про гнома», «Пісня джерельця», «Дощик – накрапайчик» та ін.


11.05.2022

Вони прославили Сумщину

    У серці кожного з нас є місце на землі, де ми відчуваємо себе вдома. Багато століть сумська земля надихала на великі перемоги, надзвичайні досягнення, сильні слова, чарівну музику, яскраві фарби, нові відкриття і просто справжні людські вчинки. Бібліотекар відділу користувачів молодшого віку Яна Білаш провела для юних читайликів краєзнавчу бесіду «Вони прославили Сумщину», під час якої діти дізналися про видатних людей Сумщини минулих століть та сучасності, що дбали про розквіт рідного краю, а також відзначилися подвигами під час визволення нашої області від нацистів. Доповненням до заходу була тематична поличка «Краю світлий, Сумщино моя!».


11.05.2022

Країна сонця, що сходить

     Японія відома світові завдяки своїй культурі, мистецтву, театру, коміксам, анімації, деревам бонсай, оригамі, фурошікі, стравам традиційної японської кухні.
    11 травня 2022 року агенція віртуальних подорожей відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей запросила відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» до знайомства з «Країною сонця, що сходить». Спілкуючись разом у дружньому колі, учасники заходу дізналися багато цікавих фактів про Японію, завдяки оригамі склали пташку, ближче познайомилися з фурошікі – мистецтвом пакування речей якому більше тисячі років.
    11 Подорож склалася вдало!


11.05.2022

З любов’ю – захисникам!

     З метою підтримки бойового духу бійців Сумської тероборони фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей виготовили ляльки-мотанки. Ці невеличкі обереги, намолені добрими і щирими побажаннями та вірою у Перемогу, разом зі смаколиками були передані нашим захисникам через волонтера, який особисто завітав до бібліотеки.
     Разом до ПЕРЕМОГИ!


10.05.2022


08.05.2022

Печаль війни у пам’яті не стерти

    До Дня пам’яті та примирення в Україні на абонементі відділу обслуговування учнів 5-9 класів організована книжкова виставка «Печаль війни у пам’яті не стерти». Всі бажаючі мають можливість переглянути документи та художню літературу, яка розповідає про важкий шлях українського народу протягом жахливих років війни.
    Запрошуємо до перегляду!


07.05.2022

«Патріотизм у житті та книзі»

     Пропонуємо до вашої уваги віртуальний огляд літератури «Патріотизм у житті та книзі», який дозволить дізнатися про походження Української держави, боротьбу за її встановлення та героїв, які є прикладом для наслідування…


06.05.2022

Святе й величне слово - Мама

    Вітання матусям від найменших користувачів бібліотеки


06.05.2022

Зі святом, МАТУСІ!

    До вашої уваги відеопривітання від фахівців та користувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей.


06.05.2022

Мамин день

     Слово «мати», «мамо», «матуся» завжди асоціюється у нас з любов'ю, добротою, ласкою. День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить і буде самовіддано любити, піклуватися незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану…
     З нагоди свята у відділах обслуговування бібліотеки організовані книжкові виставки «Мамо, матінка, матуся…», «Мамин день», «Даруймо радість матерям», на яких представлена література про походження свята, добрі, веселі вірші та оповідання, сповнені любові та ніжності до матусь. Запрошуємо на перегляд!


05.05.2022

Майстер-клас «Листівка до свята»

    Людина починається з любові.
    Життя починається з матері…
    До Дня матері, який будуть відзначати в Україні в другу неділю травня, фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей пропонують створити своїми руками приємний сюрприз для матусь – вітальну листівку, яка зробить цей день по особливому святковим!
    До вашої уваги майстер-клас «Листівка до свята»


05.05.2022

Художній світ Анатолія Дімарова

    У травні 2022 року виповнюється сто років від дня народження Анатолія Дімарова, відомого письменника, майстра української повоєнної прози, лауреата Державної премії імені Т.Г. Шевченка. Його твори гостросюжетні, тримають увагу читача до останньої сторінки. Підлітки знають Анатолія Андрійовича як автора книг «На коні і під конем», «Блакитна дитина» та «Друга планета».
nbsp;   До ювілейної дати народження письменника на абонементі 5-9 класів організована книжкова виставка «Художній дивосвіт Анатолія Дімарова», яка знайомить з його життєвим та творчим шляхом.
nbsp;   Запрошуємо всіх до бібліотеки!


05.05.2022

Розквітають квіти. Веселяться діти

    З давніх-давен люди в усіх країнах світу захоплювалися красою квітів. Вони пробуджують щирість, людяність, доброту, допомагають висловлювати свої почуття.
    04 травня у відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей було проведено літературний водограй «Розквітають квіти. Веселяться діти». Під час онлайн-спілкування (на платформі Google Meet) учасники заходу, першокласники ССШ №9 (класний керівник Васильєва Н. В.), разом з бібліотекарем Яною Білаш завітали до царства квітів, щоб краще пізнати їх та навчитися бережливому ставленню. А ще взяли участь у пізнавальній вікторині, прослухали казку Н. Киря’н «Котики» та познайомилися з книгами, що були представлені на тематичній поличці «Царство квітів».



04.05.2022

Червоний мак – символ пам’яті

    До Дня пам’яті та примирення фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей спільно з відвідувачами Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» у творчій майстерні «Червоний мак – символ пам’яті» виготовляли квітку маку згадуючи тих, хто загинув захищаючи нашу землю, адже червоний мак – символ вшанування пам’яті жертв війни, близький українцям, який здавна уособлює рід, родову пам'ять.
    Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і всі в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу, честь і гідність людини!



03.05.2022

Книга – ювіляр року

    В цьому році святкує свій ювілей книга Артура Конан Дойля «Собака Баскервілів». Серед численних творів про Шерлока Холмса, знаменитого детектива, та його друга доктора Ватсона саме цей твір – найвідоміший. Письменник так зміг майстерно «закрутити» сюжет, що його розв’язка збиває читачів з пантелику.
    Якщо ви хочете розкрити давню таємницю прокляття роду Баскервілів, прочитайте цю книгу!


03.05.2022

Я з України

    Софія з міста Коростень (11 років) – учасниця патріотичного онлайн-флешмобу «Я з України». Відео записано провідним бібліотекарем відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей Оксаною Ругаль у Центрі для вимушених переселенців «Оструда Кемп» (Польща).


02.05.2022

Книга – ювіляр року

    65 років тому українські гумористи Павло Глазовий та Федір Маківчук у співавторстві з художником-ілюстратором Георгієм Карловим написали неперевершену казку про вірних друзів «Пушок і Дружок».
    Якщо ти любиш пригоди, то каченятко Пушок та песик Дружок із задоволенням тобі їх влаштують!
    Запрошуємо до читання!


02.05.2022

Я з України

    Єсенія з міста Коростень (9 років) – учасниця патріотичного онлайн-флешмобу «Я з України». Відео записано провідним бібліотекарем відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей Оксаною Ругаль у Центрі для вимушених переселенців «Оструда Кемп» (Польща).


29.04.2022

Весняні квіти – посмішка природи

    Квіти – це одне з найпрекрасніших творінь природи, очі матінки-Землі. Вони нас бачать, люблять, чарують і навіть лікують. Екологічний комплімент «Весняні квіти – посмішка природи», мета якого – шанобливе ставлення до рослин, що нас оточують, запросив юних користувачів відділу обслуговування користувачів молодшого віку поринути у квіткове царство. Кожен для себе обрав казку чи легенду про квіти!


29.04.2022

Великдень у картинах

    Великдень – свято віри та надії, свято, що відриває наші серця і наповнює їх світлом, добром, любов’ю. Великодня тема присутня в творчості багатьох українських художників, в тому числі і художника-модерніста, майстра пейзажу, жанрової картини Віктора Зарецького, який народився у місті Білопілля на Сумщині. Його роботи відрізняються особливою стилістикою та новаторством, він завжди шукав щось нове у традиційному. Напрочуд теплою і яскравою картиною художника є «Солдатка».
    Під час інтегрованого заходу «Великодній кошик», проведеного фахівцями відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей, відвідувачі Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» мали змогу познайомитися з цією картиною та дізнатися про що розповідає художник, які кольори переважають на картині, хто така солдатка (це дівчина чи жінка, наречений або чоловік якої пішов до війська), що прикрашає святковий одяг жінки, рушник, скатертину, яка традиційна їжа Великодня знаходиться на возі тощо. Розглядаючи роботу, діти помітили цікаві деталі, зображені на ній, – дивовижного птаха та вершника.
    А ще учасники заходу згадали Великодні традиції українців, переглянули виставу театру ляльок «Недалечко писане яєчко» та склали «Великодній кошик».


29.04.2022

Книга – ювіляр року

    80 років тому Антуан де Сент-Екзюпері написав зворушливу і мудру історію про маленького хлопчика, що потрапив на Землю з далекої зорі. Ця історія про найважливіші в житті речі: про дружбу і любов, про вірність і обов’язок, про Людину і людяність. Казка «Маленький принц» стала найулюбленішим і найпопулярнішим у світі твором.
    Читайте з насолодою!


28.04.2022

Книга – ювіляр року

    65 років тому Михайло Стельмах написав чудовий вірш «Як журавель збирав щавель». Навіщо збирав? Прочитай та дізнайся!


28.04.2022

"Чарівний світ зеленого багатства"

    Любі друзі!
    Пропонуємо до вашої уваги краєзнавчу подорож "Чарівний світ зеленого багатства" (до 85-річчя створення ботанічного саду СДПУ ім. А. С.Макаренка).
    Краса природи дарує радість та задоволення!


27.04.2022

Книга – ювіляр року

    185 років тому Квітка-Основ’яненко написав сатиричну повість «Конотопська відьма», в якій майстерно описав життя та побут України ХVІІІ ст.
    Читайте та отримуйте задоволення!


26.04.2022

«Невигадана історія» Зої Гудченко

    До вашої уваги «Невигадана історія» Зої Гудченко, що трапилася після Чорнобильської трагедії з бабусею Ївгою та кішкою Мариною. Історію читає Яна Білаш


26.04.2022

Під полиновою зорею

    Горем і болем увійшов у наше життя Чорнобиль, розділив долі людей на «до» і «після». Спогади вільно або мимоволі переносять до подій 36-річної давнини…
    До вашої уваги проморолик «Під полиновою зорею», підготовлений фахівцем відділу обслуговування учнів 5-9 класів Наталією Руденко.


25.04.2022

Атомна весна України

    Все далі й далі відходить від нас страшна весна 1986 року. Та не стираються з пам’яті ті події, чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей. 36 років тому 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. Здригнулася земля, стався вибух, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано спалахнуло велетенське полум’я…
    25 квітня фахівцем відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей Яною Білаш в режимі онлайн (на платформі ZOOM) проведено годину пам’яті «Атомна весна України», учасниками якої стали учні 3А класу ЗОШ № 4 (класний керівник Сорокіна В. Т.). Під час заходу було використано електронну презентацію «26 квітня – день пам’яті Чорнобильської трагедії», яка розширила знання дітей про події тієї страшної аварії та її наслідки.


23.04.2022

До вашої уваги вистава лялькового театру "Кукляндія"


22.04.2022

"Майбутнє планети у наших руках"

    Щорічно, 22 квітня люди всієї планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Юні користувачі бібліотек Сумщини долучились до Всеукраїнського конкурсу плакатів до Всесвітнього Дня Землі «Майбутнє планети у наших руках!», організаторами якого є Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Державна екологічна інспекція України, Національна Спілка Художників України.
    Напередодні у Сумській обласній бібліотеці для дітей підбито підсумки обласного туру Конкурсу, основним завданням якого стала промоція заходів у сфері охорони навколишнього середовища та поваги підростаючого покоління до планети Земля і своєї Батьківщини. Серед усіх надісланих плакатів, переможцями визначено роботи:

    у віковій категорії 1-5 класи
    І місце – Войтенко Марія (м. Ромни)
    ІІ місце – Дериземля Артур (с. Хоружівка)
    ІІІ місце – Данік Любов (м. Ромни), Білоус Поліна (м. Ромни);

    у віковій категорії 6-11 класи
    І місце – Мельник Тетяна (м. Ромни)
    ІІ місце – Жогло Катерина (м. Ромни)
    ІІІ місце – Лихацький Артем (м. Суми), Васько Сніжана (с. Хоружівка)

    Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів!


22.04.2022

Мандрівка світом книжок

    23 квітня майже у 190 країнах світу святкується Всесвітній день книги і авторського права. Своїм святом цей день вважають усі ті, хто розвиває друковане слово та причетний до її величності Книги.
    Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю! Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі!
    Вітаємо всіх шанувальників книги та запрошуємо переглянути літературу, представлену на книжковій виставці «Знайомих книг улюблені герої».


22.04.2022

З природою живи у дружбі, то буде вона тобі у службі

    Для дітей з Центру для вимушених переселенців «Оструда Кемп» (Польща) провідним бібліотекарем відділу обслуговування користувачів молодшого віку Оксаною Ругаль було проведено екологічний дайджест, присвячений важливій екологічній даті – Всесвітньому дню Землі.
    Діти з’ясували, що сучасна діяльність людини призводить до забруднення, а чиста вода, свіже повітря необхідне людям для повноцінного життя. Також діти пригадали правила поведінки в природі, і зробили висновки – природу необхідно любити, не шкодити їй та жити з нею в гармонії!!!


22.04.2022

Великдень – свято всіх свят

    Чудової весняної пори до нас приходить Великдень – свято любові, добра і радості. Це особливий день для всіх українців, одна з найрадісніших подій, яка символізує початок нового життя. У відділах обслуговування бібліотеки організовані книжкові виставки, де представлена література, яка знайомить з традиціями та звичаями Великодніх свят.
    Всім добра і Миру! З вірою у ПЕРЕМОГУ!!!


22.04.2022

Книга – ювіляр року

    60 років тому Михайло Стельмах написав віршовану казку «Маленька Оленка» про кмітливу дівчинку, яка дуже хотіла подорослішати.


21.04.2022

Майбутнє планети у наших руках!

    З січня по квітень 2022 року серед бібліотек України, які надають інформаційні послуги дітям за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей проводився Всеукраїнський конкурс плакатів «Майбутнє планети у наших руках!» до Всесвітнього Дня Землі. Юні користувачі бібліотек Сумщини також долучились до Конкурсу. Роботи учасників І етапу обласного туру були надіслані до Сумської обласної бібліотеки для дітей. З усіма надісланими роботами ознайомилися члени обласного журі Конкурсу, до складу якого входили директор Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілія Тогобіцька та провідні фахівці закладу.
    Чекаємо на приємні новини щодо визначення переможців!


21.04.2022

Нам з Землею разом жити

    Люби природу не як символ душі своєї,
    Люби природу не для себе – люби для неї.
    М. Рильський

    22 квітня - Міжнародний День Землі - свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. Цей день покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті.
    Якщо у вас є бажання більше дізнатися про захоплюючий, дивовижний, загадковий світ природи та її збереження, про вже відомі та нові види тварин, рослин та ще багато чого корисного, то література, представлена на книжковій виставці «Її величність – Природа», саме для вас!
    Не будьте байдужими до природи, бо Земля в нас одна!


20.04.2022

Загадки писанок

    Весна в Україні!
    Воскресає природа!
    Наближаються Великодні свята! Запрошуємо вас, наші любі друзі, переглянути майстер-клас «Загадки писанок» та створити незвичайну писанку в патріотичному стилі!!!
    Подаруйте радість своїм близьким та рідним!


20.04.2022

Загадки писанок

    За доброю традицією, напередодні світлого свята Великодня, фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей провели майстер-клас «Загадки писанок» для відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня». Під час майстер-класу учасники заходу спілкувались, розважались, отримували від бібліотекаря цікаву інформацію про Великодні свята та разом навчалися створювати писанку-витинанку, об’ємну писанку у національних кольорах. Такі чудові підвіски прикрасять будь-яку оселю, адже зроблені з натхненням та любов’ю.
    Кольоровий папір, картон, ножиці, клей і ніяких перешкод для творчості!


20.04.2022

Книга – ювіляр року

    40 років тому Всеволод Нестайко написав пригодницькій роман «Загадка старого клоуна». Цей чудовий твір про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопу Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле та майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна та чаклуна. Запрошуємо до читання!


19.04.2022

Книга – ювіляр року

    65 років тому Платон Воронько написав драматичну поему «Казка про Чугайстра» — це чудовий твір про героїчні подвиги партизанського з’єднання генерала Сидора Артемовича Ковпака в Карпатах. У ній поет майстерно поєднав фантастичне з реальним, земним, адже шукаючи доброго заступника за скривджених, лісового діда Чугайстра, навіяного казкою Бабусі, герої проходять довгий тернистий шлях - нічні пошуки дітей, пригоди в лісі, зустріч зі звірами та омріяним Чугайстром.


18.04.2022

Архітектурні перлини рідної Сумщини

    Визначення архітектури існують різні. Її називають і літописом історії людства, і музикою, що застигла в камені. Дійсно, архітектурні об’єкти є свідками далекого минулого, а тому не дарма їх називають пам’ятками історії. Кожна з пам’яток – це мистецький твір, який є проявом генія та творчої наснаги! До міжнародного дня пам'яток та історичних місць, яке святкують 18 квітня, відділ естетичного виховання підготував книжкову виставку «Архітектурні перлини рідної Сумщини».
    Запрошуємо до ознайомлення!


18.04.2022

Герої теж плачуть

    І все ж таки дитячий бібліотекар – це поклик душі! У Центрі для вимушених переселенців «Оструда Кемп» (Польща) наша колега, Оксана Ругаль, читала терапевтичну казку «Герої теж плачуть» Аліції Сафажинської-Платос та разом з дітьми обговорювала, які ж вони – справжні герої?


17.04.2022

Краплини сонячної творчості В.Рутківського

    Володимир Рутківський – знакова постать у сучасній українській літературі для дітей та юнацтва, лауреат Шевченківської премії і переможець Книги року ВВС-2011. Автора завжди вабила історія рідного краю, рідної країни. Своїм захопленням він і ділиться з читачами в історичних творах, розповідаючи про народних лицарів часів козаччини та відкриваючи трагедії з власного життя часів Другої світової війни.
    До 85-річчя від дня народження Володимира Рутківського у відділі обслуговування учнів 5-9 класів організована книжкова виставка «Краплини сонячної творчості Володимира Рутківського», на якій представлені найпопулярніші серед читачів твори автора.


15.04.2022

Бережи, люби і знай

    16 квітня – Всеукраїнський День довкілля. Зазвичай до цього дня проходять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, поширення екологічних знань. Якщо ви хочете бачити нашу планету здоровою, чистою, затишною, то література, представлена на книжковій виставці «Бережи, люби і знай», саме для вас!


15.04.2022

Терапевтична казка для дітей

    До вашої уваги 2-га частина терапевтичної казки для дітей за книгою Аліції Сафажинської-Платос (Alicja Safarzynska-Platos) "ГЕРОЇ ТЕЖ ПЛАЧУТЬ", яку для вас озвучила Оксана Ругаль


14.04.2022

Терапевтична казка для дітей

    Наша колега Оксана Ругаль, перебуваючи у Польщі як вимушена переселенка, займається волонтерською діяльністю, працює з дітьми, які разом з батьками покинули свою рідну країну. Сьогодні до вашої уваги вона пропонує терапевтичну казку для дітей за книгою Аліції Сафажинської-Платос (Alicja Safarzynska-Platos) "ГЕРОЇ ТЕЖ ПЛАЧУТЬ" (частина 1)


14.04.2022

Митець та винахідник

    Хто така Мона Ліза, хто автор цієї картини, чому така дивна усмішка і чому Джоконду називають красивою? На ці та інші запитання відповість інформаційна виставка «Митець та винахідник», присвячена інженеру, винахіднику, досліднику, мислителю, філософу, письменнику, мистецтвознавцю, художнику – Леонардо да Вінчі в 570-й день його народження 15 квітня 2022 року!
    Завітайте до відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей та ознайомтеся з літературою, представленою на виставці.




13.04.2022

Славетні українці. Іван Кавалерідзе

    Такою є назва книжкової виставки, організованої у відділі естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей, яка присвячена 135-річчю від дня народження видатного українського скульптора, кінорежисера, драматурга, сценариста Івана Кавалерідзе. Представлена література знайомить з життєвим і творчим шляхом митця, спадщина якого належить до золотого фонду вітчизняної культури.
    Пишаємось славетними українцями!!!


12.04.2022

Таємничий космос

    12 квітня - День авіації і космонавтики, пам’ятна дата, присвячена першому польоту людини в космос. Це найбільша подія не лише ХХ століття, а й історії всього людства.
    Чи захоплює вас космос? Ми впевнені, що так. Адже планети, комети, супутники, зірки, які об’єднуються в галактики, не залишають байдужими ні дорослих, ні дітей. Звідки починається космос і що там відбувається? Про це та інше розповідають книги, представлені на тематичній книжковій виставці «Космонавтика сьогодні і завтра».
    Запрошуємо до читання!


11.04.2022

Життя людини починається з мрії

    Любі читачі! До вашої уваги одна із книг серії книжок «Видатні українці», які розповідають про видатних і талановитих українців, що зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури…
    Книжка-біографія «Леонід Каденюк» розповідає про< звичайного хлопчика з буковинського села, який завдяки наполегливості та сміливості виріс в першого космонавта в історії України. Йому довелось пройти довгий шлях в 45 років, щоб втілити свою мрію про політ на орбіту Землі. Дитячі враження, навчання у льотному училищі, робота випробувачем, підготовка до космічних перезагрузок - все це стало прологом до головної події його життя.


11.04.2022

Книга – ювіляр року

    160 років тому були написані «Народні оповідання» Марка Вовчка – письменниці з неймовірним даруванням і глибиною бачення, яка у своїй творчості завжди піднімала гострі питання. Особливо її хвилювали проблеми побуту і взаємовідносин українських селян. Пропонуємо і вам прочитати ці оповідання.


09.04.2022

Книга – ювіляр року

    190 років тому батьком української прози Григорієм Квіткою-Основ'яненком була написана драматична повість «Маруся». Це перший прозовий твір нової української літератури, в якому зображено життя українського селянства, праця, побут, звичаї народу та засуджено соціальну нерівність, що перешкоджала щасливому життю героїв.


03.04.2022

Лицар духовності

    Пропонуємо до вашої уваги книжкову виставку, присвячену 104 річниці від дня народження одного з найпопулярніших українських письменників, талановитого новеліста Олеся Гончара. На віртуальній виставці представлені кращі твори автора, які знаходяться у книжкових фондах нашої бібліотеки. Читаймо українське!


02.04.2022

Міжнародний день дитячої книги

    2 квітня – Міжнародний день дитячої книги, свято, яке відзначається з 1967 року в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
    Книга – це найкращий друг і порадник дитини. Кожна книга здатна не тільки інформувати та навчати дітей, але і дарує яскраві емоції, фантазії, мрії та справляє незабутнє враження.


01.04.2022

Чарівники українського гумору

    Здавна українці вирізнялися дотепним гумором та жартами.
    До вашої уваги, наші любі читачі, книжкова виставка "Чарівники українського гумору", на якій представлено твори письменників-гумористів, що забезпечать вам кілька годин приємного читання і відпочинку.
    Навіть у найскладніші часи гумор додає нам сили, а веселий сміх - здоров'я!!!