Шапка
40000, м. Суми, вул. Петропавлівська, 51 тел./факс 8(0542) 22-00-82 E-mail:sodb@ukr.net

Архів новин за ІIІ квартал 2021 року

30.09.2021

Артбук – книжка власноруч

      Відзначаючи Всеукраїнський день бібліотек, фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей запросили відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» до творчої майстерні «Артбук – книжка власноруч» зі створення власної книжечки за відомою казкою.

докладніше...


30.09.2021

Увага! Свіженький номер «Буквоїда»!

     Любі наші Читайлики! Подорожуйте разом з нами і дізнавайтеся про незвичайні бібліотеки світу. Пропонуємо переглянути спеціальний випуск газети "Буквоїд" за лінком...



30.09.2021

Відеоролик "Бібліотека - це моє життя"


30.09.2021

Відеоролик "Привітання з Всеукраїнським днем бібліотек
від учнів 3-А класу"

     


30.09.2021

Слайд-презентація "Вітання з Всеукраїнським днем бібліотек"

     


30.09.2021

Бібліотеки України, які зачаровують

      Бібліотека - те місце, де зберігаються скарби світової літератури. Тут панує атмосфера тиші і гармонії з книгою, а ще – це місце з особливою архітектурою. Пропонуємо вашій увазі бібліотеки України, які зачаровують.


29.09.2021

Найцікавіші бібліотеки світу кличуть га гостини

      Бібліотека - те місце, де зберігаються скарби світової літератури. Тут панує атмосфера тиші і гармонії з книгою, а ще – це місце з особливою архітектурою. Пропонуємо вашій увазі бібліотеки України, які зачаровують.


28.09.2021

Країна з ароматом книг-2021

      Ця чудова країна носить назву «Бібліотека». Тут кожен знайде для себе щось цікаве. Читання та спілкування з книгою завжди несе радість людям. Ті,хто любить читати – знають, що нові книги мають і свій неповторний запах . Знайти нову книгу, погортати її сторінки, оп'яніти від цього характерного запаху - що може бути краще? Новинки вже чекають на вас. В свій 100-річний ювілей Сумська обласна бібліотека для дітей гостинно запрошує до себе!




27.09.2021

      Скільки чудових книжок з’явилося на світ завдяки тому, що хтось колись дуже давно вирішив записати те, що почув, побачив, про що думав!
     Сьогодні кожна дитина має змогу отримати відповідь на своє запитання - звідки береться молоко, як росте хліб, яка річка протікає поряд з рідним містом чи селом або просто прочитати улюблену казку. І це все завдяки книзі.
     А чи відомо Вам, як люди навчилися писати? Які були перші книги? Ви також хочете про це дізнатися? Тоді пропонуємо переглянути мистецькій storytelling « Від малюнку до літери».


24.09.2021

Віртуальне спілкування з Еліною Заржицькою

      «Яскраві книги, які вчать творити добро» – саме так можна сказати про книги Еліни Заржицької. Користувачі Сумської обласної бібліотеки для дітей, учні 3-А класу ЗОШ №12, 23 вересня мали чудову нагоду під час онлайн-зустрічі поспілкуватися з сучасною українською письменницею, драматургинею, журналісткою Еліною Заржицькою, яка живе і працює в м. Дніпро. Пані Еліна пише казки, пригодницькі та історичні повісті для дітей дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку. Зустрітися з авторкою захоплюючих історій – це знакова подія для користувачів нашої бібліотеки, тому спілкування було емоційним і активним – кожен хотів встигнути зачитати свій лист, написаний напередодні, та задати питання.

докладніше...


24.09.2021

Виставка трьох поколінь

      У тебе є улюблена книга? А у твоїх батьків, бабусі та дідуся? Я думаю, що так… Відеовиставка «Книги трьох поколінь» пропонує познайомитися як з сучасними книгами, якими захоплюються твої однолітки, так і книгами, що були популярними 10, 20, 30…років тому.



22.09.2021

Вшановані навічно…

      День партизанської слави – державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо участі українського народу у визвольній боротьбі проти окупантів. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ворогом.

докладніше...


20.09.2021

Лицарі удачі

      19 вересня – Міжнародний день піратів, неофіційне свято, яке відзначається з 1995 року. У відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей на маленьких чомусиків чекала книжкова виставка «Мій друг пірат». Кожен мав змогу знайти для себе цікаву книгу про життя і неймовірні пригоди цих морських розбійників, про їхні звичаї та правила.

докладніше...


15.09.2021

Секрети Canva: створюємо візуальний контент

      Створення якісного контенту є запорукою успіху в час, коли всесвітня пандемія змусила більшість з нас працювати онлайн та при цьому не втрачати комунікації зі своїми користувачами. Є багато інструментів, які можуть в цьому допомогти і одним із них є онлайнова платформа графічного дизайну Canva.

докладніше...


14.09.2021

      Тварини-синоптики – це не міф, а реальність! Досі користуєшся прогнозами метеосайтів? Краще придивись до своїх домашніх улюбленців – вони найвірніші провісники погоди.


14.09.2021

«Звільнившись від фашистської навали,
розквітло наше місто назавжди…»

      Щорічно на початку вересня м. Суми святкує річницю визволення від нацистської навали. Саме цій знаменній події було присвячене заняття гуртка «Юні краєзнавці». Для гуртківців, учнів 3-А класу ЗОШ №12, було проведено годину історичної пам’яті «Звільнившись від фашистської навали, розквітло наше місто назавжди». Юні краєзнавці дізнались про події вересня 1943 року, переглянули слайд-презентацію «Пам’ять, що долає забуття…», з зацікавленням сприйняли розповідь бібліотекаря про наших славних героїв-земляків, які визволяли рідне місто і Сумщину від нацистів, відновлення та розквіт міста у післявоєнні роки, його славне сьогодення.

докладніше...


12.09.2021

Віртуальний бібліографічний огляд
"Станіслав Лем – "фантастичний львів'янин"


11.09.2021

Осіннє мереживо

      Вересень - перший місяць осені: теплий, сонячний, веселий, але іноді він капризує, тоді хмари закривають сонечко і холодні дощові краплинки падають на землю. Саме про нього і розповідав літературний калейдоскоп «Гарний місяць вересень у віночку з вересу» цього тижня маленьким чомусикам відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей. Захід було проведено в рамках літературного проєкту «Осіннє мереживо».

докладніше...


10.09.2021

      9 вересня учні 3-А класу ЗОШ № 4 під час чергового засідання гуртка «Книжкова лікарня» – бюро корисної інформації «Матеріали та інструменти для ручних та палітурних справ», дізналися багато цікавого про «лікування» книг. Після отримання такої корисної та необхідної інформації, гуртківці мали можливість самостійно відремонтувати книги, що і зробили з великим задоволенням.


09.09.2021

Формування ціннісних орієнтирів юного патріота України
в бібліотеці для дітей

      Такою була тема обласного вебінару, проведеного Сумською обласною бібліотекою для дітей 08 вересня 2021 року на виконання наказу управління культури Сумської обласної державної адміністрації. Мета заходу – підвищення фахового рівня бібліотечних працівників та розповсюдження кращого досвіду роботи з національно-патріотичного виховання користувачів-дітей.

докладніше...


08.09.2021

На гостини до бібліотеки

      На краєзнавчу мандрівку «Сім чудес Сумщини», яку провели фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та Сумською обласною державною адміністрацією, управлінням культури, обласними бібліотеками, завітали військові строкової служби. Допитливі юнаки з цікавістю прослухали розповідь про архітектурні пам’ятки і пам’ятні місця, якими багата Сумщина і які свого часу були епіцентром історичних подій. Гості отримали широкий доступ до скарбів бібліотечного фонду, що, безумовно, сприятиме підвищенню культурного та освітнього рівня військовослужбовців.

докладніше...


07.09.2021

Абетка здоров'я. Частина восьма

      Дорогі друзі! Пропонуємо вам разом зі своїми маленькими чомусиками, пізнайками та запитайликами перегорнути нові сторінки нашої абетки здоров’я та дізнатися для чого людині потрібні легені, чому ластовиння буває не у всіх людей та завдяки чому наше тіло рухається.
     Абетку здоров’я вивчайте та про своє здоров’я дбайте!!!


06.09.2021

Сто років служіння дітям. Частина п'ята

     Любі наші друзі! Пропонуємо вам переглянути продовження циклу нарисів із становлення та розвитку Сумської обласної бібліотеки для дітей.


03.09.2021

Осіннє мереживо

      У різні пори року приваблива Земля, але осінь особлива. Вона чарує своїми неймовірними кольорами, своїм багатством, журавлиними ключами, які неодмінно повернуться. На маленьких читайликів Сумської обласної бібліотеки для дітей у відділі обслуговування користувачів молодшого віку цієї осені чекає літературний проєкт «Осіннє мереживо». Всі відвідувачі відділу будуть мати змогу взяти участь у цікавих заходах, послухати голосні читання в онлайн режимі, познайомитися з книгами про осінь на різні смаки, чим з успіхом і почали користуватися наші маленькі чомусики.

докладніше...


02.09.2021

З Днем народження, Суми!

      2 вересня – день одного з найкращих міст у світі. Міста, де живуть працьовиті, творчі, старанні, невтомні, добрі, чуйні, мудрі, люди! Нашого рідного міста – Суми! Ми дуже любимо його, адже наші рідні та ми тут живемо, навчаємося, працюємо, та, всупереч обставинам, радіємо життю.

докладніше...


01.09.2021

День знань у бібліотеці

      У перший осінній день для всіх школяриків України школа знову відкрила свої двері. Це справжнє свято знань, нових відкриттів, пізнання невідомого. А що допоможе кожній дитині в досягненні своїх мрій? Звичайно ж, книга! Тому 1 вересня на свято до Сумської обласної бібліотеки для дітей завітали наші юні користувачі, учні 4-Б і 2-В класів ЗОШ №12. На них чекали цікава бесіда «Почалася пора золота: йде до школи дітвора», конкурси, вікторини, книжкові виставки «Країна знань» та «Будинок шкільних знань», «Добрий день, школярику!». Ніхто не залишився байдужим, кожен для себе відкрив щось нове, час пролетів швидко, цікаво та весело.

докладніше...


01.09.2021

Увага! Свіженький номер «Буквоїда»!

     Любі наші Читайлики! Вітаємо вас з Днем знань! Налаштуйтеся на навчання разом з нами. Пропонуємо переглянути вересневий номер газети "Буквоїд" за лінком...



30.08.2021

Лідер читання - 2021

      У Сумській обласній бібліотеці для дітей відбувся фінальний раунд наймаштабнішого читацького конкурсу України, в якому взяли участь найактивніші, найерудованіші читачі Сумщини, вірні друзі Книги і Бібліотеки. Було підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ», який проходив з липня по серпень п.р. на виконання плану роботи управління культури Сумської обласної державної адміністрації на 2021 рік.
      18 фіналістів представили на розгляд обласного журі свої роботи (буктрейлери та електронні презентації), створені за мотивами улюблених творів, та презентували візитні картки «Лідера читання».

докладніше...


29.08.2021

До Дня пам'яті захисників України

Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих!

      29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Всім, хто воює, рідним, чиї близькі загинули на Донбасі, як ніколи, потрібні наша увага, добре слово та підтримка. Вшанування пам’яті захисників України є надзвичайно важливим для майбутнього нашої країни.

докладніше...


29.08.2021

До Дня пам'яті захисників України

Відеоролик "Герої не вмирають"


27.08.2021

Книги для родини

      «Книга завжди допоможе родині, де росте маля» – під таким гаслом пройшов сьогоднішні день у відділі обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей. Перше знайомство дитини з книгою відбувається саме в сім'ї, де люблять читати батьки. Вони свою любов і повагу до книги хочуть передати своїм дітям. І наші бібліотекарі з задоволенням їм у цьому допомагають. На книжковій виставці «Книга завжди допоможе родині, де росте маля» представлені книги, які допоможуть знайти відповідь на багато різних питань про виховання, про культуру спілкування, про дитячі страхи, про емоції. Разом з нашими книгами батьки зможуть відповісти на безліч дитячих «чому?».

докладніше...


26.08.2021

До 165-річчя з дня народження Івана Франка

Перехресні стежки життя і прози Івана Франка

      26 серпня п.р. до 165-річчя з дня народження Івана Франка – величного українського письменника, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча, філософа, фольклориста у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей організована книжкова виставка «Дух, що тіло рве до бою..». До уваги користувачів представлено книги, що дають змогу якнайкраще збагнути велич постаті Франка, його талант, титанічну працездатність та бажання змінити на краще цей світ.

докладніше...


26.08.2021

Моя країна – Україна

      Дитина, яка любить книги, захоплюється читанням, відкриває для себе багато нового, невідомого, цікавого. Напередодні Дня Незалежності України до уваги маленьких читайликів Сумської обласної бібліотеки для дітей були організовані книжкові виставки, тематичні полички про рідний край, про відомі і невідомі куточки нашої землі: «Наша країна – рідна Україна», «Моя країна – єдина країна», «Україна для малят». Незважаючи на те, що святкові дні вже позаду дошкільнятка і молодші школярі мають і надалі змогу знайти цікаві книжечки про Україну. Серед них Линов Нікіта, Беседіна Марія, Кащеєв Антон, Левощенко Олександра, Скриннік Святослав, Вітковська Аліса, Красовський Макар та багато маленьких користувачів відділу. Пізнавати рідну країну ніколи не пізно.

докладніше...


26.08.2021

Продукти харчування – наші друзі й вороги

      Для чого ми їмо? Чи завжди їжа, яку ми вживаємо щодня, приносить нам користь? Які продукти найкорисніші? Багато цікавого та невідомого відкрили для себе вихованці дитячого садочку НВК «Просперітас» на заході «Продукти харчування – наші друзі й вороги». Бібліотекар сектору інформаційних технологій в ігровій формі розповіла малечі про правила здорового харчування і почитала разом із ними книжечки про корисні продукти, які вони повинні вживати. А найголовніше – діти відкрили для себе, що здоров'я – в нашій тарілці.

докладніше...



24.08.2021

До 100-річчя від дня народження Леоніда Полтави

     Повернути втрачене, вшанувати імена тих, кого доля колись відірвала від рідної землі. Серед цих талановитих постатей особливе місце посідає Леонід Полтава, письменник української діаспори, прозаїк, драматург, громадський діяч, якому 24 серпня виповнюється 100 років від дня народження. До вашої уваги матеріал «Україна – моя ікона, до якої молюсь щодня», з яким можна ознайомитися за поcиланням...



23.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

      Скільки ніжних, поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися і живуть. Напередодні 30-річчя Незалежності України маленькі читайлики нашої бібліотеки взяли участь у літературно-музичному святі «Україна моя калинова – незалежна державо моя» та приєдналися до вітань з нагоди Дня народження країни.
     Пропонуємо вам послухати щирі, зворушливі вірші у виконанні дітей.


20.08.2021

Визначили ЛІДЕРА ЧИТАННЯ

      У Сумській обласній бібліотеці для дітей підбито підсумки І етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ», який проходив з 13 липня по 19 серпня п.р.
     В режимі онлайн та офлайн учасники Конкурсу, користувачі бібліотеки – учні 5-7 класів шкіл міста, презентували членам журі буктрейлери на свої улюблені книги, візитні картки «Лідера читання» і відповідали на питання літературної вікторини.

докладніше...


20.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Майстри українського слова

      За роки Незалежності з’явилось багато нових імен на літературному терені України. Ми відроджуємо любов до рідної мови, розвиваємо власну літературу, вчимося жити і мислити як справжні представники свого народу, сильні, життєлюбні та безстрашні українці.
     До 30-річчя Незалежності України у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей організовано книжкову мегавиставку «Майстри українського слова», де представлені книги 30 письменників для дітей і підлітків, що писали і пишуть в наш час.

докладніше...


19.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Україна моя калинова – незалежна держава моя

      У кожному куточку нашої прекрасної країни цього літа святкують 30-ту річницю Незалежності України. Не залишилися осторонь і читайлики Сумської обласної бібліотеки для дітей. 19 серпня у відділі обслуговування користувачів молодшого віку маленькі користувачі разом із бібліотечними працівниками влаштували справжнє літературно-музичне свято «Україна моя калинова – незалежна держава моя». Дівчатка, одягнені у вишиванки і віночки, та хлопчики – справжні козаки були щирими українцями. Діти читали вірші про Україну, про держані символи, співали Державний Гімн України та пісні про нашу неповторну, чарівну країну. З неабияким інтересом малеча познайомилася з літературою, представленою на книжковій виставці «Моя Україна – єдина країна!».

докладніше...


18.08.2021

Вусаті та пухнаті

     Як живуть звірі у зоопарку, чим займаються, що їдять, як граються? Про все це дізналися дітлахи закладу дошкільної освіти № 4 під час мандрівки віртуальним зоопарком «Про тих, хто плаває, літає, нявчить і лає», яку провели 18 серпня 2021 року фахівці відділу обслуговування користувачів молодшого віку Сумської обласної бібліотеки для дітей.


17.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Незвичайні музеї України

      Що вам спадає на думку, коли ви чуєте слово «музей»? Вважаєте їх відвідування це нудно і не цікаво?
     Пропонуємо дізнатися про незвичайні та оригінальні музеї України, які дозволять вам цікаво провести час та отримати яскраві враження.


16.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Ти для мене - єдина!

     За тридцять років Незалежності України було багато перемог і досягнень. І ми всі повинні пам’ятати, що і як кожен з нас робить для своєї країни.
     Для людини 30 років – це молодість, а для держави – лише початок. Пропонуємо вам, любі наші Читайлики, переглянути відеорепортаж «Ти у мене єдина» і згадати 30 фактів і подій про Україну, які відбулися за роки незалежності. Бажаємо всім цікавого перегляду!


15.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Моя країна - Україна!

     Україна – це великий дім для кожного українця, адже всі ми можемо знайти тут щось своє, рідне. Україна – це неповторна культура: ніжна лірична пісня, вишитий рушник на покуті, святкова писанка, мова солов’їна… А що виникає в пам’яті у Вас, коли Ви чуєте або промовляєте слово «Україна»? Фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей запитали про це в юних мешканців нашого міста. І почули цікаві відповіді. Запрошуємо Вас до перегляду відеопрезентації «Моя країна – Україна!


11.08.2021

До 85-річчя від дня народження
Івана Терлецького

"Розіллюсь по ріднім краю..."

     Любі читачі! Пропонуємо вам переглянути віртуальний бібліографічний огляд, присвячений ювілею відомого письменника, знавця рідного краю Віктора Терлецького.


06.08.2021

Валеологічний проєкт
"Абетка здоров'я. Частина сьома"

     Любі друзі! Запрошуємо вас разом зі своїми маленькими чомусиками перегорнути нові сторінки абетки здоров'я і дізнатися для чого потрібен кальцій нашому організму, цікаві факти про кров, клітини організму та багато іншої корисної інформації.
      Абетку здоров’я вивчайте та про своє здоров’я дбайте!!!


05.08.2021

Дружба нам дарує дуже сильні крила

     «Дружба – велика сила» – говорить народна мудрість. Вже з раннього віку малеча вчиться дружити, піклуватися одне про одного. Саме темі дружби, товариських відносин і була присвячена скарбниця історій «Дружба нам дарує дуже сильні крила», проведена 05 серпня 2021 року для вихованців закладу дошкільної освіти №4.
    Дітлахи з інтересом слухали цікаві оповідання про справжню дружбу, після чого взяли активну участь в обговоренні почутих історій і розповіли про своїх найкращих друзів.


05.08.2021

До 30-річчя Незалежності України

Увага! Свіженький номер «Буквоїда»!

     Любі наші Читайлики! До Дня Незалежності України залишились лічені дні. Починайте святкувати вже зараз разом із спеціальним випуском «Буквоїда».
     Станьте по-справжньому незалежними; дізнайтеся про місця України, які вражають; згадайте перемоги та здобутки держави за 30 років незалежності. А щоб насолодитися читанням в повній мірі, зробіть собі освіжаючий лимонад. Його рецепт знайдете на останній сторінці газети. Святкуйте на повну!
     Пропонуємо вам переглянути свіжий номер газети "Буквоїд" за поcиланням...



04.08.2021

До 80-річчя від дня народження Івана Головченка

Жага душі і пломінь серця

      До ювілейного дня народження нашого земляка, поета, письменник, журналіста Івана Головченка підготовлено віртуальний бібліографічний огляд "Жага душі і пломінь серця».




01.08.2021

Валеологічний проєкт
"Абетка здоров'я. Частина шоста"

     Любі друзі! Продовжуємо вивчати абетку здоров’я. До вашої уваги шоста частина валеологічної «Абетки здоров’я».
      Абетку здоров’я вивчай та про своє здоров’я дбай!!!



28.07.2021

Валеологічний проєкт
"Абетка здоров'я. Частина п'ята"

     Любі друзі! Продовжуємо вивчати абетку здоров’я. До вашої уваги п’ята частина валеологічної «Абетки здоров’я».
      Абетку здоров’я вивчай та про своє здоров’я дбай!!!


28.07.2021

Слайд-проєкт "Сто нових книг ювілейного року. Частина третя"

     Любі читачі! Продовжуємо знайомити вас з новими книгами нашої бібліотеки в рамках проєкту «100 нових книг ювілейного року».


27.07.2021

В рамках десятиліття відновлення екосистеми

Все задумано мудро в природі

     Шановні колеги! Екологічна освіта набуває дедалі більшої актуальності. Основою формування свідомого ставлення до природи, довкілля є знання про нього і в цьому вам допоможуть методичні рекомендації з екологічного виховання, з якими можна познайомитися за поcиланням...



15.07.2021

До 65-річчя від дня народження нашої землячки,
поетеси Тамари Герасименко

Я б створила ще Книгу на захист людської душі

     До 65-річчя від дня народження нашої землячки, поетеси, надійного друга і партнера бібліотеки - Тамари Герасименко, підготовлено бібліографічний покажчик, з яким можна ознайомитися за поcиланням...



15.07.2021

На дозвіллі не сумуй: почитай і поміркуй!

Літо – пора відпочинку, чудових розваг і читання улюблених книжок. Саме тому 14 липня 2021 року для вихованців закладу дошкільної освіти №4 були проведені літні читання під відкритим небом «На дозвіллі не сумуй: почитай і поміркуй». З великим задоволенням дітлахи не тільки слухали бібліотекаря, а й самі переглядали нові, цікаві, кольорові книжки. А потім залюбки обговорювали прочитане.

докладніше...


14.07.2021

Сонечко нам сяє і надвір гукає

14 липня 2021 року у форматі «Бібліотека open-air» фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей запросили відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» до ігротеки «Сонечко нам сяє і надвір гукає».
    На тінистій галявині вели «квіткові» розмови, відгадували загадки, прослухали «Казку про Горошку», зіграли в ігри-плескання та «Я знаю п’ять ..» і домовилися про наступну зустріч.

докладніше...


13.07.2021

Незалежна і єдина – моя Україна

     З задоволенням повідомляємо, що у Сумській обласній бібліотеці для дітей визначено переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна», присвяченого 30-річчю Незалежності України. Конкурс проводився за підтримки управління культури Сумської обласної державної адміністрації серед користувачів-дітей бібліотек Сумщини у 3-х вікових категоріях і 3-х номінаціях: «Малюнок», «Вишивка» «Аплікація». Більше 1000 дітей виборювали звання переможця. На розгляд обласного журі Конкурсу надійшли творчі роботи, які розкривають патріотичну свідомість та почуття юних громадян, їх авторське бачення історичних подій, пов’язаних з боротьбою за незалежність країни, збереження національних традицій тощо.

докладніше...





08.07.2021

Великий працівник пера, Валентин Чемерис – автор гуморесок, оповідань, новел, публіцистики, належить до унікальних особистостей в українській літературі. Творча спадщина письменника дуже велика і всі його твори сповнені оптимізму. Одвічні теми: любові, вірності, боротьби за справедливість, виховання духовної особистості, характеризують його творчі надбання.

докладніше...


08.07.2021

Його книги увійшли до списку премії «Книга року ВВС». Переможець у номінаціях «Краще видання для дітей» та «Краще видання для юнацтва та молоді», організатор літературного фестивалю «Дивокрай», сучасний український письменник Сергій Гридін 8 липня відзначає своє 50-річчя.
    Він став популярним завдяки поєднанню у своїй творчості різних жанрів прози для дітей – серед його творів є казкові, пригодницькі та реалістичні повісті.

докладніше...


08.07.2021

До 50-річчя від дня народження Сергія Гридіна

     Сергій ГРИДІН - автор нової української підліткової літератури, який знає, чим зачепити молодого читача, і пише про те, про що підлітки з дорослими зазвичай не діляться. Труднощі у школі та серед однолітків, несприйняття себе самим та іншими, недооцінення власних здібностей, невзаємна закоханість…
   Пропонуємо вам переглянути рекомендаційний список літератури за поcиланням...



08.07.2021

Літо+Книга+Бібліотека=Позитив!

      Літо – особливий період у роботі обласної бібліотеки для дітей. Це фейєрверк гарного настрою, різноманітних заходів, ігор і веселощів.
    Щоб урізноманітнити літній відпочинок дітей та познайомити їх з кращими творами літератури, бібліотекарі розробили програму літніх читань «Мозаїка книжкового літа».
   Цьогорічні літні читання проходять під гаслом «Літо, книга, позитив!». Долучитися до них вже мали змогу 1159 дітей, які відпочивали з 15 червня по 06 липня у пришкільних таборах, і завітали до бібліотеки.

докладніше...





06.07.2021

Купала на Івана

6 липня 2021 року у форматі «Бібліотека open-air» фахівці відділу естетичного виховання Сумської обласної бібліотеки для дітей запросили відвідувачів Відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» до народознавчої академії «Купала на Івана».
    «Генеральна репетиція» свята вмістила історію, традиції, прикмети, загадки, ігри, згадали навіть рецепт купальського куліша із салом та грибами.

докладніше...



Конкурс «Я і мої права»

     Любі друзі! Підтримайте наших юних художників! Приєднуйтесь до голосування за посиланням за поcиланням...