МАГІЯ ЧАРІВНИХ СЛІВ

МАГІЯ ЧАРІВНИХ СЛІВ

А як часто ми говоримо слово «дякую»? Воно володіє магічними властивостями. Це слово навіть вшанували на світовому рівні. 11 січня відзначають Міжнародний день «дякую» – свято, яке започаткували з ініціативи ЮНЕСКО та ООН. В Україні його відзначають з 2008 року. У цей день люди говорять один одному теплі слова та обмінюються листівками, висловлюючи свою шану і подяку.
    11 січня 2024 року до Сумської обласної бібліотеки для дітей вперше завітали учні 1-А класу ЗОШ № 12. На маленьких Читайликів чекав цілий калейдоскоп подій: екскурсія бібліотекою, знайомство з цікавими книгами, перегляд мультфільмів в «Мульткінозалі» та літературна мозаїка «Магія чарівних слів». Маленькі користувачі впевнилися, що таке просте слово «дякую» робить нас добрішими. Однак справжня вдячність, яка може принести користь, повинна йти тільки від чистого серця.
    Діти з цікавістю прослухали та обговорили оповідання В.Сухомлинського «Навіщо кажуть «дякую»? Кожен бажаючий після цього зміг намалювати листівку, де мав можливість подякувати рідним за любов, турботу, піклування. Та особливими були листівки для наших захисників.
    Тож потрібно частіше говорити один одному – «дякую».