ВЧИМОСЯ ОНЛАЙН

ВЧИМОСЯ ОНЛАЙН

На виконання наказу управління культури Сумської обласної державної адміністрації 27 липня п. р. на базі Сумської обласної бібліотеки для дітей було проведено заняття обласної онлайн-школи «Вчимося онлайн» на тему «Створення дизайнів у програмі CANVA» для фахівців дитячих бібліотек області, методистів, завідувачів дитячих відділів, відділів обслуговування користувачів-дітей публічних бібліотек сільських, селищних, міських рад.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася заступник начальника управління – начальник відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко, яка зазначила, що в цей нелегкий час бібліотечні працівники області прагнуть бути корисними для своїх користувачів і країни, допомагають Збройним Силам України, проводять велику кількість патріотичних заходів, популяризують серед дітей книгу та читання, опановують нові технології.

Завідувач відділу інформації та маркетингу Сумської обласної бібліотеки для дітей Наталія Нагорна побажала цікавого і корисного навчання, легкого засвоєння матеріалу, творчих і креативних ідей під час створення власних дизайнів електронних продуктів.

Як створювати власні дизайни у програмі CANVA – користуватися програмою, шукати та замінювати шаблони, налаштовувати розмір дизайну, добавляти текст, фото та відео, підбирати фони, колір та інше розповів провідний інженер з комп’ютерних систем сектору інформаційних технологій, електронних ресурсів та обліку користувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей Павло Ладигін. Інформаційним доповненням заходу була підготовлена ним слайд-презентація «Створення дизайнів у програмі CANVA», яку можна переглянути на вебсайті бібліотеки.