ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА – СИМВОЛ МУДРОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ

ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА – СИМВОЛ МУДРОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ

300-річчя від дня народження видатного філософа, письменника, педагога, байкаря Григорія Сковороди – одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року. Такі, як він, допомагають народу залишатися нацією з великою культурою та духовністю.

До ювілейної дати від дня народження просвітителя-гуманіста в Сумській обласній бібліотеці для дітей підготовлено цикл заходів, що сприяють усвідомленню користувачами історичної величі постаті Григорія Сковороди та допоможуть глибше пізнати його творчу спадщину, яка ввійшла до світової скарбниці знань.

Так, для користувачів відділу обслуговування учнів 5-9 класів, учнів 8-х класів ЗОШ № 4, на платформі MICROSOFT TEAMS бібліотекарі провели літературну годину «Григорій Сковорода – символ мудрості української землі», під час якої діти познайомились із незвичайними подорожами письменника, його поглядами та філософією життя та переконалися в тому, що Григорій Сковорода – син свого часу, який залишається сучасником й нині. Інформаційним доповненням заходу були буктрейлер «Світи Григорія Сковороди» та електронна презентація «Григорій Сковорода і Сумщина», адже просвітницька діяльність українського Сократа тісно пов’язана з нашим краєм.

Темі перебування Григорія Сковороди на Сумщині було присвячено і виступ фахівця обласної бібліотеки для дітей під час онлайн-конференції «Сковородинівське коло: мандри с філософом», організатором якої була Харківська обласна бібліотека для дітей.

З документами, що розповідають про життєвий і творчий шлях письменника, знайомить і книжкова виставка-портрет «Український філософ – Григорій Сковорода», організована у відділі обслуговування учнів 5-9 класів.

Фахівцями відділу інформації та маркетингу обласної бібліотеки для дітей підготовлено бібліографічний портрет «Мені моя сопілка і вівця дорожчі від царського вінця». У ньому відображено твори Григорія Сковороди і література про його життя та діяльність, які зберігаються у фондах бібліотеки. Посібник адресовано бібліотечним працівникам, організаторам дитячого читання, учням шкіл і тим, хто цікавиться життям і творчістю українського мандрівного просвітителя-гуманіста.