ЗАБІЛІВ СНІГАМИ ГАЙ, ДО БІБЛІОТЕКИ ПРИЙШОВ МИКОЛАЙ

ЗАБІЛІВ СНІГАМИ ГАЙ, ДО БІБЛІОТЕКИ ПРИЙШОВ МИКОЛАЙ

День Святого Миколая – особливе свято. Це свято віри, світла і добра. Всі його чекають з нетерпінням, щоб попросити здійснення своїх найзаповітніших мрій.

19 грудня 2022 року фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей приймали користувачів, учнів 2-А та 2-В класів ЗОШ № 12, які завітали на святковий театралізований квест «Забілів снігами гай, до бібліотеки прийшов Миколай».

Локація «Хто перший до Миколая» поділила дітей на команди за певним кольором і за відгадану вірно загадку кожна команда отримала перший пазл-підказку.

Локація «Святкова руханка» запросила дітей до зимового танцю, завдяки якому кожна команда заробила наступний фрагмент пазлу.

Локація «Зимові перегони» – кросворди, ребуси, загадки – все присвячено зимовим святам. Ерудиція перемогла! Діти отримали свої фрагменти пазлу.

Фінальна мистецька локація «Подарунок Миколаю» підбила підсумок святковому квесту тестом «Що ти знаєш про Миколая». Кожна команда з отриманих пазлів склала свій квиток на виставу театру ляльок «Гість з неба».

Сам же Святий Миколай привітав всіх присутніх зі святом і подарував смаколики.

Так, хто ж він – особа з казки чи справжній Святий? Відповідь на це питання отримали користувачі-учні 5-х класів ЗОШ № 4 під час години народознавства «Всі чекають-виглядають Чудотворця Миколая», проведеної на платформі MICROSOFT TEAMS. А ще дітлахи дізналися з розповіді бібліотечних працівників про давню і цікаву історію свята, традиції його відзначення, прослухали легенди та перекази про Святого Миколая. Чудове інформаційне доповнення до заходу – книжкова виставка «Миколая свято несе добра багато», на якій було представлено яскраві та цікаві книги про зимові свята, та презентація «Солодке свято Чудотворця Миколая».