ДОСВІД КОЖНОГО – БАГАТСТВО ВСІХ

ДОСВІД КОЖНОГО – БАГАТСТВО ВСІХ

27 квітня на базі Сумської обласної бібліотеки для дітей проведено обласний методичний бібліомайданчик «Досвід кожного – багатство всіх» на тему «Всеукраїнські та обласні конкурси, проєкти, акції – крок до читацького зростання», до участі в якому долучилися понад 50 фахівців спеціалізованих бібліотек для дітей та публічних бібліотек Сумщини.

У своєму виступі завідувач відділу інформації та маркетингу обласної бібліотеки для дітей наголосила на тому, що тема професійного спілкування надзвичайно актуальна, адже у 2023 році з ініціативи НБУ для дітей буде проведено вісім Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів дитячої творчості й дитячого читання, серед яких ІІ Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих», пізнавально-краєзнавчий онлайн-екскурс «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова, «Лідер читання», «Творчі канікули» та ін. Основна мета ініційованих Конкурсів – це розвиток інтелектуального потенціалу дітей України, пошук нових дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання, заохочення дітей та підлітків до систематичного читання, популяризація та підтримка дитячого читання.

Особливу увагу під час проведення заходу було звернуто на Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека», адже його головним конкурсним завданням є створення дизайну оновленої сучасної бібліотеки або окремого її простору, який буде покладено в основу відбудови пошкоджених та зруйнованих під час війни бібліотек для дітей.

Практичні рекомендації щодо підготовки дітей до обласного туру Всеукраїнського дитячого конкурсу читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандор Петефі надав артист вищої категорії, завідувач трупою Сумського обласного академічного театру для дітей та юнацтва Сергій Демиденко.

Підтримаємо наших користувачів-дітей разом! Бо вони в нас найкрутіші, найталановитіші та найкращі!!!