БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ДІТЕЙ В КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ

БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ДІТЕЙ В КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ

25 жовтня на базі Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради під патронатом Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної бібліотеки України для дітей розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція керівників обласних бібліотек для дітей «Бібліотеки для дітей в культурно-освітньому просторі України: перспективи та шляхи розвитку в умовах війни».

З вітальним словом до учасників звернулися почесні гості: Ростислав КАРАНДЄЄВ, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України; Віталій БУНЕЧКО, начальник Житомирської обласної військової адміністрації; Юрій ДЕНИСОВЕЦЬ, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації; Володимир ШИРМА, заступник голови Житомирської обласної ради; Віктор НАЗАР, керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради; Анатолій ДУШКО, начальник управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації; Богдан ЧЕРВАК, перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України; Брюс ЕДВАРДС, Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні; Владислав БЕРКОВСЬКИЙ, виконавчий директор Українського культурного фонду, які в своїх промовах наголошували на унікальності функцій бібліотек для дітей, необхідності всебічного сприяння розвитку дитячого читання та поповнення фондів новою якісною дитячою літературою.

Під час роботи професійного заходу керівники бібліотек України для дітей обговорюватимуть спектр актуальних питань щодо функціонування спеціалізованих бібліотек для дітей в умовах воєнного стану; проєкти міжнародного партнерства; популяризацію читання як основу інтелектуального і творчого розвитку, психологічну допомогу та підтримку дітей внутрішньо переміщених осіб; гуманітарні та волонтерські ініціативи тощо.

У перший день конференції було презентовано унікальний проєкт «Україна вишивана», який об’єднав бібліотекарів і користувачів з усієї України. До нього долучилися і юні користувачі Сумської обласної бібліотеки для дітей, які своїми рученятами вишили карту Сумської області.

До роботи конференції долучилась онлайн і в.о. директора КЗ СОР «Сумська обласна бібліотека для дітей» Лілія ТОГОБІЦЬКА, яка презентуватиме колегам досвід роботи закладу щодо створення безпечного емоційного бібліопростору для користувачів-дітей в умовах війни.

Робота конференції триватиме до 27 жовтня.