ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ НА СУМЩИНІ

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ НА СУМЩИНІ

Завершено обласний тур Всеукраїнського конкурсу малюнків «Іссик-Куль – колискова моя: природа у творчості Чингіза Айтматова» до 95-річчя від дня народження киргизького письменника Чингіза Айтматова. На розгляд обласного журі було надіслано творчі роботи 26 фіналістів. З ними ознайомилося обласне журі: Іван ГАПОЧЕНКО, голова Сумської обласної організації Національної спілки художників України, голова журі, Юлія АЛЕЩЕНКО, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України і Національної спілки художників України,  викладач-методист Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського, Ганна СВЯТЕЦЬ, старший науковий співробітник Сумського обласного художнього музею ім. Н.Онацького, фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілія ТОГОБІЦЬКА та Ольга ЛИТВИНЕНКО.

Надзвичайно складне завдання постало перед журі, адже всі учасники підійшли до виконання завдань Конкурсу відповідально і творчо. Діти у своїх малюнках відобразили дивні барви киргизької природи та продемонстрували знання творів Чингіза Айтматова.

За рішенням журі, переможці Конкурсу:

у віковійкатегорії дошкільники та учні 1-4 класів:

  • Юрій НІКОЛЕНКО (с. Велика Чернеччина Сумського району). Робота «Після казки»
  • Кароліна МАЗУРОК (м. Кролевець Конотопського району). Робота «Мати-олениха»
  • Святослава КОТОВА (м. Дружба Шосткинського району). Робота «Там, де тиша говорить багато про що»

у віковійкатегорії 5-8 класи:

  • Юрій ІШУТІН (м. Глухів). Робота «Муза гір»
  • Діана НЕШТЕНКО (с. Слобода Конотопського району). Робота «Діти війни»
  • Дар’я ХАРЧЕНКО  (м. Ромни). Робота «Мати-олениха»

у віковій категорії 9-11 класи:

  • Катерина ЖОГЛО (м. Ромни). Робота «Джаміля»
  • Стефанія ГАСЕВСЬКА (с. Піски Конотопського району). Робота «Озеро Іссик-Куль»
  • Валерія ВИТЕСОВА (м. Путивль Конотопського району). Робота «Перший вчитель».

Вітаємо наших фіналістів і бажаємо їм перемоги у підсумковому етапі Конкурсу (м. Київ). Вітаємо всіх учасників Конкурсу! Ви – НАЙКРАЩІ!!!

Дякуємо нашим добрим друзям – Івану ГАПОЧЕНКУ, Юлії АЛЕЩЕНКО, Ганні СВЯТЕЦЬ за професійну допомогу в оцінюванні робіт юних художників Сумщини і віру в дітей. Наша підтримка – це їхній успіх у майбутньому!