ВІДКРИВАЄМО ЄВРОПУ РАЗОМ

ВІДКРИВАЄМО ЄВРОПУ РАЗОМ

До Дня Європи, який в Україні відзначають 09 травня, фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей організували і провели для користувачів цикл цікавих і пізнавальних заходів.

Бібліотекар відділу обслуговування користувачів молодшого віку Яна Білаш провела (на платформі ZOOM) для користувачів-учнів 4-А класу ЗОШ № 13 (класний керівник Бурієва А.С.) євровікторину «Європейські столиці». Діти почули цікаві факти про країни Європи та їхні столиці, дізналися, що таке Європейський Союз та яку роль він відіграє, взяли участь у пізнавальній вікторині «Знавці столиць Європи», казковому лото «З якої країни казковий герой?», слайд-вікторині «Впізнай країну за символом». Перевірити свої знання, ерудицію, кмітливість дітлахи мали змогу під час географічної гри «Що? Де? Коли?».

Фахівець сектору інформаційних технологій Лада Савостьянова (використовуючи платформу сервісу Google Meet) запросила користувачів-учнів 2-Б класу ЗОШ № 23 здійснити віртуальний круїз країнами Європи «Відкриваємо Європу разом». Діти дізналися про історію створення Європейського Союзу, познайомилися з письменниками Європи та літературою про Європу. А ще з задоволенням відповідали на питання вікторини «З якої країни казка».

Україна – європейська країна.