ЧИТАЄШ ТИ! ЧИТАЮ Я! ЧИТАЄ УКРАЇНА!

ЧИТАЄШ ТИ! ЧИТАЮ Я! ЧИТАЄ УКРАЇНА!

Чи є сьогодні у воєнному дитинстві місце для читання? Так, є! І це найголовніше!

Сьогоднішній гарний сонячний день, 26 березня, співпадає з чудовим святом для тих, хто любить Книгу й Читання – Всеукраїнським тижнем дитячого читання! Цьогорічне книжкове свято знову обпалене війною.

Але, попри все, урочисте відкриття Тижня відбулося! Святкове театралізоване дійство «Читаєш ти! Читаю я! Читає Україна!» з конкурсами, загадками, іграми, вікторинами було проведено в укритті Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського. На свято завітали юні користувачі Сумської обласної бібліотеки для дітей, учні 1-А класу СЗЗСО
№ 12 (вчитель Людмила ДИЧЕНКО), їх батьки і найкращі читачі, які беруть активну участь у житті бібліотеки.

Наші маленькі читайлики здійснили захоплюючу подорож до Країни цікавих, пізнавальних, веселих і розважальних книжок, де живуть веселі, добрі, розумні та неймовірно цікаві герої – Мавка-зеленавка з книги Зірки Мензатюк «Макове князювання», Евеліна-Ізабела-Санта-Моніка-Франческа з повісті «Фроська – кімнатна фея» Ганни Коршунової, Лисичка з книги «Лисичка йде до бібліотеки» Лоренца Паулі та Кетрін Шерер, мудра Сова з твору «Сова, яка хотіла стати жайворонком» Галини Вдовиченко, Бурмило Михайлович Ведмідь та Колько-колючка Іжачок з повісті «Дивовижні пригоди в лісовій школі» Всеволода Нестайка та Вовк, який випав з книги Робберехта Тьєррі. Їх ролі майстерно виконали студентка 4-го курсу Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського, артистка ІІ категорії Сумського обласного академічного театру для дітей та юнацтва Олександра ЗОЗУЛЯ та фахівці обласної бібліотеки для дітей Яна БІЛАШ, Ольга САМОДАЙ, Марія КРУПІНА, Оксана Ругаль, Катерина ПОПРУЖНА та Наталія РУДЕНКО. Музичний супровід заходу здійснювала Ольга ЛИТВИНЕНКО, ведуча Свята – Лідія ДРАНІЧЕНКО.

Під час заходу всі дітлахи отримали солодкі подарунки, а кращі читачі бібліотеки були нагороджені грамотами.

Тиждень читання в обласній бібліотеці для дітей на Сумщині стартував яскраво й весело. На дітлахів чекає ще багато неймовірних пригод, цікавих пізнавально-розважальних заходів, креативних книжкових виставок, незабутніх, яскравих емоцій!

Колектив бібліотеки і всі учасники святкового дійства щиро вдячні Надії ГРИНЬ, керівнику Сумського фахового коледжу мистецтв і культури
ім. Д.С. Бортнянського, за допомогу в організації та проведенні заходу, який відбувся в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю, та вчителю СЗЗСО № 12 і доброму та справжньому другу бібліотеки Людмилі ДИЧЕНКО. Читаємо з батьками! Читаємо разом! Читаємо українською!