МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

З 25 лютого по 28 березня серед юних користувачів бібліотек територіальних громад Сумщини за підтримки Управління культури Департаменту культури, туризму та релігій Сумської обласної державної адміністрації проводися обласний тур ІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках», мета якого – привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни та виховання у дітей бережливого ставлення до природи й навколишнього середовища.

85 талановитих дітей Сумщини долучилися до участі в ньому. До обласного журі надійшло 47 робіт, які розкривають авторське бачення екологічної ситуації в Україні. Відрадно, що всі учасники розуміють те, що сьогодні більше, ніж будь-коли, надзвичайно важливим є збереження життя на Землі, відновлення і збереження навколишнього середовища, що постраждало від наслідків війни тощо.

На базі Сумської обласної бібліотеки для дітей було підбито підсумки Конкурсу. Члени обласного журі у складі голови Сумської обласної організації Національної спілки художників України Івана Гапоченка (голова журі), члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України, викладача-методиста Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського факультету «Образотворче мистецтво декоративне мистецтво, реставрація» Юлії АЛЕЩЕНКО, керівника Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілії ТОГОБІЦЬКОЇ, провідних фахівців обласної бібліотеки для дітей Наталії НАГОРНОЇ та Ольги ЛИТВИНЕНКО знайомились з надісланими яскравими, тематично актуальними, автентичними за ідеєю й художнім втіленням творчими роботами дітей та обирали переможців.

Ними стали:

у віковійкатегорії дошкільники та учні 1-4 класів

  • Марія Возна (Сумська обласна бібліотека для дітей)
  • Тетяна Харькова (Центральна міська бібліотека для дітей КЗ «Шосткинська публічна бібліотека»)
  • Каріна Оніщенко (Центральна міська бібліотека для дітей м. Ромни)

у віковійкатегорії 5-8 класи

  • Вероніка Меркулова (Центральна міська бібліотека для дітей м. Ромни)
  • Катерина Котько (Центральна міська бібліотека для дітей м. Ромни)
  • Марія Лиско (Свеська селищна публічна бібліотека)

у віковій категорії 9-11 класи

  • Катерина Жогло (Центральна міська бібліотека для дітей м. Ромни)
  • Віталій Сургуч (Тернівська дитяча бібліотека-філія КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека»)
  • Вікторія Ганношенко (Центральна бібліотека-філія КЗ «Центр культури, дозвіллі та спорту» Попівської сільської ради).

Вітаємо переможців і бажаємо їм подальших успіхів!

Дякуємо і дітям, і бібліотекам – всім, хто долучився до участі в Конкурсі, за небайдужість до проблем екології і майбутнього нашої планети Земля!