ЗНАЙОМТЕСЬ – МОЇ КНИГИ

ЗНАЙОМТЕСЬ – МОЇ КНИГИ

У рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в Сумській обласній бібліотеці для дітей для користувачів-учнів 4-х класів ЗОШ №4 відбувся незвичайний захід. Для багатьох присутніх була справжньою несподіванкою зустріч із ровесником – хлопчиком, який у свої 10 років написав уже дві книги. Ілля Отрошенко народився і живе в нашому місті, навчається в гімназії, а ще дуже любить читати. І не просто читати, а й писати книги для дітей. У 10 років Ілля став наймолодшим в Україні автором двох виданих друком прозових книг. Його ім’я внесено  до Національного Реєстру Рекордів України. Своїми знаннями хлопчик здивував не тільки дітей, а й дорослих, присутніх на заході. А вміння спілкуватися з аудиторією перевершило всі очікування. Незважаючи на те, що зустріч довелося проводити і в бібліотеці, і в укритті під час повітряної тривоги, було цікаво всім. 

До бібліотеки разом з юним автором завітали і  герої  його книг «Велика лісова пригода» та «Велика лісова пригода. Острів динозаврів» кабанчик Зем і бурундучок Ячмінчик. Вони жили  в лісі, де було вічне літо, а хоробрий дуб Джунглі Ду охороняв їх. Друзі дуже любили різні пригоди і залюбки потрапляли в них. У першій книзі вони шукали господаря лісу Лосяш Лосяшковича. А ось в другій  їх підхопив неймовірно великий, страхітливий ураган і з шаленою силою поніс у далечінь де жили величезні, кремезні істоти. Третя книга ще не вийшла, але і про неї Іллюша розповів, і навіть запропонував дітям долучитися до обговорення її сюжету. Неабияк вразив і мультфільм, який Ілля намалював, озвучив і змонтував сам. Діти  задавали безліч запитань. Нікому не хотілося залишати бібліотеку. Адже від Іллюші, як і від його чарівного лісу з книги «Велика лісова пригода» йшла енергія щастя, добра і тепла.

Щиро дякуємо нашому юному сумському письменнику Іллі Отрошенку за неймовірно цікаву зустріч та подаровані бібліотеці книги «Велика лісова пригода» та «Велика лісова пригода. Острів динозаврів». Бажаємо творчого натхнення і нових цікавих ідей!