ЛІДЕР ЧИТАННЯ – 2023

ЛІДЕР ЧИТАННЯ – 2023

У Сумській обласній бібліотеці для дітей було підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ – 2023», який проходив з червня по серпень п.р. на виконання плану роботи управління культури Сумської обласної державної адміністрації на 2023 рік. У ньому взяли участь найактивніші, найерудованіші читачі Сумщини, вірні друзі Книги і Бібліотеки. Загальна кількість учасників понад 260 дітей.

28 учасників, переможців районних/міських етапів Конкурсу з 19 бібліотек області, представили на розгляд обласного журі свої роботи (буктрейлери, електронні презентації, відеоролики), створені за мотивами улюблених творів, та презентували візитні картки «Лідера читання». Відрадно, що діти в роботах не оминули увагою тему року – відзначення ювілеїв українських письменників: Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Бориса Грінченка відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках».

Надскладне завдання стояло перед членами журі, головою якого була Раїса ГРИЦАЄНКО – заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації. Учасники Конкурсу вразили журі своєю ерудованістю, начитаністю, знанням творів української і зарубіжної літератури. Це є справжні ЛІДЕРИ ЧИТАННЯ!

За рішенням обласного журі, переможцем Конкурсу стала Катерина Порохня, користувач Соснівської сільської бібліотеки-філії КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Попівської сільської ради Конотопського району». Саме вона виборола почесне звання «ЛІДЕР ЧИТАННЯ – 2023», з чим ми її щиро вітаємо!!! Разом із переможцями з інших областей Катерина увійде до складу національного дитячого журі Міжнародної премії IBBY.

Також радіємо за Герасименко Каріну (центральна міська бібліотека для дітей м. Ромни), Безкоровайного Дмитра (Вирівська сільська бібліотека-філія КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Попівської сільської ради Конотопського району»), Кікотя Давіда (публічна бібліотека Конотопської міської ради), Рибалку Олександру (дитяча бібліотека Великописарівської ПБ), Чуб Ангеліну (Курманівська сільська бібліотека-філія КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека»), Олійник Тетяну (Іваницька сільська бібліотека-філія КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека»), які стали кращими читачами 2023 року.

Щиро вітаємо КАТЕРИНУ, всіх фіналістів і висловлюємо подяку бібліотекарям області за належну організацію та проведення Конкурсу на Сумщині. Читайте, отримуйте задоволення і знання від Книг!!!