ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА ЯК АКТИВНИЙ УЧАСНИК ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ ЮНИХ КОРИСТУВАЧІВ

ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА ЯК АКТИВНИЙ УЧАСНИК ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ ЮНИХ КОРИСТУВАЧІВ

«І будем ми! І вишні зацвітуть у рідному моєму краї» – такими чудовими словами з вірша поетеси Світлани Будницької розпочалося 08 червня на базі Сумської обласної бібліотеки для дітей обласне професійне онлайн-навчання «Дитяча бібліотека як активний учасник формування національної свідомості юних користувачів», відповідно до наказу управління культури Сумської обласної адміністрації.

До нього долучилося майже 70 фахівців бібліотек Сумщини, що надають інформаційні послуги користувачам- дітям.

Вітання та побажання миру, добра, щастя і такої бажаної для всіх Перемоги від управління культури Сумської обласної державної адміністрації передала учасникам навчання заступник начальника управління Раїса Грицаєнко.

Сьогодні, в умовах повномасштабного вторгнення рф в нашу країну актуальними й надзвичайно важливими є питання популяризації українського слова, української книги та виховання юних патріотів, адже українська книга – це зброя, а бібліотека – її арсенал! Для бібліотечної спільноти області були цінними думки знаних українських письменників і поетів – Дари Корній, Тетяни Горицвіт (Луньова), Марини Товстенко, Тамари Герасименко, Владислава Івченка, які долучилися до участі в заході. В ході спілкування з ними були досягнуті домовленості щодо подальшої співпраці з метою підтримки юних читачів, у т.ч. і тих, які знаходяться за кордоном, та популяризації української книги та української мови.

Далі роботу онлайн-навчання продовжила інформаційно-професійна платформа «Палітра бібліотечного досвіду», під час якої провідні фахівці обласної бібліотеки для дітей і бібліотек Сумщини висвітлили такі питання, як «Нові реалії національно-патріотичного виховання юних користувачів у контексті часу», «Україна читає – Перемогу наближає!» та «Мій край, прадавній і сучасний» тощо.

Для тих, хто не зміг долучитися до участі або бажає ще раз переглянути презентації, всі матеріали обласного професійного онлайн-навчання будуть викладені на вебсайті бібліотеки.

Підсумовуючи роботу професійного зібрання, керівник Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілія Тогобіцька подякувала всім за відданість бібліотечній справі, любов до дітей і книги та побажала миру всім нам.