ВІЛЬНЮСУ – 700!

ВІЛЬНЮСУ – 700!

З січня по квітень 2023 року серед користувачів сільських, селищних, міських бібліотек віком до 18 років проводився обласний тур Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Вільнюсу – 700» з нагоди відзначення 700-річчя столиці Литовської Республіки, ініціаторами якого є Посольство Литовської Республіки в Україні та Національна бібліотека України для дітей.

Надіслані до Сумської обласної бібліотеки для дітей творчі роботи розкривають бачення українськими дітьми символів литовської столиці, культурних історичних цінностей, прагнення до збереження миру між нашими народами. Всі малюнки були сумлінно переглянуті членами обласного журі.

Нещодавно було підбито підсумки Конкурсу та визначено Переможців! Ними стали:

  • у віковій категорії дошкільники та учні 1-4 класів: Сема Ярослава (м.Суми), Масензова Ангеліна (м.Путивль, Конотопський район), Дегтяренко Анна (м.Суми);
  • у віковій категорії 5-8 класи: Судар Ярослава (с.Слобода,Буринська ОТГ, Конотопський район), Лук’янцева Ярослава (м.Буринь, Конотопський район), Король Інна, Дараган Софія (м.Суми);
  • у віковій категорії 9-11 класи: Богданов Павло (смт.Кириківка, Охтирський район), Кириченко Валерія (с.Рябина, Охтирський район), Шевченко Анна (смт.Кириківка, Охтирський район).

Дякуємо і дітям, і бібліотекам – всім, хто долучився до участі в Конкурсі, за привітання литовських дітей з днем народження міста Вільнюс і підтримку культурних зв’язків між українським та литовським народами.

Вітаємо переможців і бажаємо їм подальших успіхів!