МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

З 01 лютого по 20 березня серед юних користувачів бібліотек територіальних громад Сумщини за підтримки управління культури Сумської обласної державної адміністрації проводися обласний тур ІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках. Тема цього року: вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». Метою Конкурсу було привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни та виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища.

Організаторами Конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Національна Спілка Художників України, Державна екологічна інспекція України.

195 талановитих дітей Сумщини долучилися до участі в ньому. На конкурс надійшли роботи, які розкривають авторське бачення проблеми знищення природи України в результаті війни, сучасної або майбутньої екологічної ситуації в Україні, прагнення до відновлення і збереження природних ресурсів.

17 березня на базі Сумської обласної бібліотеки для дітей було підбито підсумки Конкурсу. Перед членами обласного журі: головою Сумської обласної організації Національної спілки художників України Іваном Гапоченко (голова обласного журі), старшим науковим співробітником Сумського обласного художнього музею ім. Н.Онацького Ганною Святець, викладачем Сумської міської дитячої художньої школи ім. М.Лисенка Любов Ярцовою та в.о. директора Лілією Тогобіцькою і провідними фахівцями обласної бібліотеки для дітей Наталією Нагорною, Тетяною Бурятовою, Ольгою Литвиненко, постало доволі складне завдання – із 96 робіт визначити авторів найкращих, яскравих, тематично актуальних, автентичних за ідеєю та художнім втіленням малюнків.

ПЕРЕМОЖЦІВ визначено!!!

Ними стали:

 у номінації «Вплив війни на природу»

  • у віковій категорії дошкільники та учні 1-4 класів: Оніщенко Каріна (м. Ромни)
  • у віковій категорії 5-8 класи: Маєр Анна (м. Середина-Буда, Шосткинський район)
  • у віковій категорії 9-11 класи: Ведмідь Владислава (с. Перехрестівка, Роменський район)

у номінації «Наше майбутнє чисте й доглянуте»

  • у віковій категорії дошкільники та учні 1-4 класів: Тітаренко Аделіна (м. Середина-Буда, Шосткинський район)
  • у віковій категорії 5-8 класи: Могилко Римма (м. Буринь, Конотопський район)
  • у віковій категорії 9-11 класи: Брик Святослав (м. Буринь, Конотопський район)

  у номінації «Скажемо «НІ» забрудненню Землі»

  • у віковій категорії дошкільники та учні 1-4 класів: Авраменко Ярослав (с. Хоружівка, Роменський район)
  • у віковій категорії 5-8 класи: Поповченко Єва (м. Шостка, Шосткинський район)
  • у віковій категорії 9-11 класи: Лукашову Владислава (м. Суми), Верімеєнко Вікторія (с. Воскресенка, Конотопський район)

Вітаємо переможців і бажаємо їм подальших успіхів!

 Велика подяка всім, хто долучився до участі в Конкурсі, за небайдужість до проблем екології і майбутнього нашої планети Земля!