МОЯ ВЕЛИЧНА УКРАЇНСЬКА МОВА!

МОЯ ВЕЛИЧНА УКРАЇНСЬКА МОВА!

Ну що б , здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється – ожива, як їх почує!

Тарас Шевченко

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Міжнародний день рідної мови – подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.

До цього Свята у відділі обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей організована книжкова виставка «Моя велична українська мова!», яка знайомить юних читачів з книгами, що розповідають про довгий і тернистий шлях розвитку української мови, з добрими порадниками і помічниками – словниками, довідниками і новинками літератури із серії «Вивчаємо українську».

Кожен народ безмежно любить свою мову, називає її рідною, материнською, єдиною. Та тільки українці називають її солов’їною, калиновою, барвінковою, багатою. А чому саме так дізнались молодші користувачі бібліотеки, учні 4-А класу ЗОШ №12, «відкривши» мовну скриню «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата». Скільки там було цікавого!!! Діти почули, що таке паліндроми, послухали легенду про «Мовний Вавилон», розгадували криптограми, знайомилися з цікавими фразеологізмами, погралися в мовну плутанину, а на завершення позмагалися з бібліотекарем у читанні скоромовок.