БІБЛІОТЕЧНИЙ ОБЕРІГ

БІБЛІОТЕЧНИЙ ОБЕРІГ

В умовах російсько-української війни фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей, крім виконання своїх основних посадових обов’язків, визначили допомогу Збройним силам України одним із головних своїх завдань. Бібліотекарі оволоділи технікою виготовлення окопних свічок, необхідних нашим воїнам, перераховували кошти на лікування поранених, які лікуються в обласному центрі, до фонду Сергія Притули, на реабілітацію захисників Маріуполя, які були повернені з полону тощо.

А ще в бібліотеці плели сітку, та не просту, а маскувальну, зимову! Разом із юними користувачами та їх батьками ми долучилися до виготовлення бібліотечного оберегу для наших ангелів-охоронців, воїнів Збройних сил України, щоб там, на фронті, вони були захищені від ворожого ока і кулі!

Надзвичайно приємним було те, як по-дорослому, серйозно та відповідально, підійшли до плетіння сітки наші читайлики, як підтримували їх батьки та бібліотечні фахівці. Разом нарізали тканину на смужки, сортували по кольорам, вплітали їх в основу сітки. Для нас цей спільно проведений час був не просто монотонним перебиранням рук, а надзвичайно відповідальною працею з наближення Перемоги.

Щиро вдячні волонтеру Жанні ЧУПИНІЙ за проведений майстер-клас із плетіння сітки, корисні поради, рекомендації та підтримку.

Бібліотечний оберіг разом із виготовленим дітьми «Птахом мрії», малюнками, щирими побажаннями та смаколиками від бібліотекарів передано воїнам в/ч А1476 27 реактивної артилерійської бригади ім. кошового отамана Петра Калнишевського м. Суми.

Разом – ми сила! Віримо в ЗСУ!