ТИ У МЕНЕ ЄДИНА, РІДНА УКРАЇНО!

ТИ У МЕНЕ ЄДИНА, РІДНА УКРАЇНО!

Наша держава могутня, яскрава, вільна 24 серпня 2022 року відзначала 31-й День Незалежності.

У Сумській обласній бібліотеці для дітей до головного свята України було проведено цикл заходів, мета яких – виховання почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідної Батьківщини, розширення знань юних користувачів про Україну тощо. Серед них і патріотична акція «Ти у мене єдина, рідна Україно!». Юні відвідувачі бібліотеки мали змогу долучитися до 5 локацій: «Традиційна українська страва», «Ігрова», «Портрет України», «Розфарбуй пряник» та патріотичний кросворд «Що я знаю про Україну».

Локація перша познайомила юних патріотів з улюбленою стравою українців, символом української кулінарної культури і достатку – борщем, який внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Діти з задоволенням відбирали овочі, необхідні для того, щоб зварити цю страву, ознайомилися з книгою Зірки Мензатюк «Зварю тобі борщику». «Ігрова» локація запропонувала нашим користувачам патріотичну гру «Скажи паляниця», під час якої можна було вдосконалити свій рівень володіння української мови, проговорюючи різні скоромовки. Завдання локації «Патріотичний кросворд» – розгадування гасла «Україна понад усе». Із завзятістю та любов’ю наші користувачі розмальовували пряники у кольорах патріотичної символіки. Всі, хто долучився до цього дійства, отримали величезне задоволення! 20 патріотичних сердечок, розмальованих вправними дитячим рученятами, будуть відправлені нашим захисникам. Також користувачі бібліотеки та відвідувачі відділення денного перебування «Спільнота» Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» взяли участь у грі-інсталяції «Портрет України». Кожен учасник Акції отримав у подарунок розмальовки та олівці.

Доповненням заходу були розгорнуті книжкові виставки «Україні присвячується», «Наша країна – рідна Україна», «Твої символи, Україно!», «Україно, ти для мене диво», «День народження Держави», на яких експонуються цікаві сучасні книги й статті з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформацію про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху здобуття Незалежності України.