МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ!

МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ!

Фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей долучилися до онлайн-пресконференції, присвяченої підбиттю підсумків Всеукраїнського конкурсу плакатів «Майбутнє планети у наших руках!» у рамках відзначення Року збереження природи та живого миру в Україні. Конкурс проводився задля ознайомлення дітей із загальнолюдськими цінностями та принципами екологічної етики, підвищення рівня освіченості; виховання дбайливого ставлення до природи, формування екологічної культури, яка передбачає глибокі знання про навколишнє середовище; вміння вирішувати екологічні проблеми та участь у природоохоронній діяльності.

У рамках проведення пресконференції, організатором якої була НБУ для дітей, відбулася презентація виставки дитячих робіт та оголошення переможців Конкурсу. Усього в Конкурсі взяли участь 1483 учасника з 20 областей України та м. Києва віком від 6 до 18 років у 2-х вікових категоріях: читачі-учні 1-5 класів; читачі-учні 6-11 класів.

Серед робіт учасників конкурсу, які отримали відзнаку Національної бібліотеки України для дітей, є і робота Тетяни Мельник, користувачки Роменської міської центральної дитячої бібліотеки.