ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА, ДИТИНО!

ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА, ДИТИНО!

У грудні є дуже важливий день – Міжнародний день прав людини. Кожна держава повинна піклуватися про своїх дорослих і маленьких громадян. Права дітей гарантуються Конституцією України, а ще у них є і своя Конституція, яка називається «Декларація прав дитини».

Саме до цього дня маленьких користувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей – учнів 1-Б класу ЗОШ№4 була проведена правова абетка «Перехрестя мудрого закону». Уважно, з непідробним інтересом діти слухали розповідь бібліотекаря про справді великі права маленької дитини, яка супроводжувалась оглядом плакатів «Кожна дитина має право», потім здійснили подорож сторінками книги «Знай свої права, дитино!» та залюбки взяли участь у літературному колажі «Порушення прав казкових героїв».

А для користувачів-учнів групи продовженого дня ЗОШ № 12 фахівці бібліотеки провели правознавчу гру-вікторину «Казкові правопорушення». Діти на прикладі відомих казок визначали, які права героїв казок були порушені, а також грали та складали правову квітку.