ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Цей день для українського народу наповнений трагічними спогадами і болем, адже найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування, горем і болем увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю…

Про трагічні події німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця, юні користувачі бібліотеки познайомилися, переглянувши документи, представлені на книжковій виставці «Уклін – живим, загиблим – слава!». Для користувачів-учнів пришкільного літнього табору ЗОШ № 15 був проведений історичний альманах «Коли почалася війна». Діти з інтересом прослухали розповідь про наймолодшого учасника війни – нашого земляка Дмитра Баришева та переглянули слайд-презентацію «Маленькі герої Великої війни», з якої дізналися про юних месників Сумщини.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.