МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

З лютого по березень на Сумщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках», мета якого – привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни та виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища. Організаторами Конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державна екологічна інспекція України.

Юні користувачі бібліотек територіальних громад Сумщини надіслали до обласного журі Конкурсу 47 творчих робіт, які розкривають авторське бачення екологічної ситуації в Україні.

28 березня 2024 року в Сумській обласній бібліотеці для дітей було підбито підсумки Конкурсу. У складі обласного журі працювали голова Сумської обласної організації Національної спілки художників України Іван ГАПОЧЕНКО (голова обласного журі), українська художниця, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України, викладач вищої категорії, викладач-методист Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім.Д.С.Бортнянського факультету «Образотворче мистецтво декоративне мистецтво, реставрація» Юлія АЛЕЩЕНКО, керівник Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілія ТОГОБІЦЬКА, провідні фахівці обласної бібліотеки для дітей Наталія НАГОРНА та Ольга ЛИТВИНЕНКО. Переможці визначені! Тримаємо інтригу до завтра.