ЗАВЕРШЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИЗАЙНЕРСЬКИХ ПРОЄКТІВ «МОЯ НОВА БІБЛІОТЕКА», ПІДБИТО НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ ЙОГО ПІДСУМКИ.

ЗАВЕРШЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИЗАЙНЕРСЬКИХ ПРОЄКТІВ «МОЯ НОВА БІБЛІОТЕКА», ПІДБИТО НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ ЙОГО ПІДСУМКИ.

Це перший Конкурс, організований Національною бібліотекою України для дітей у партнерстві з Національною спілкою художників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, де діти-учасники мали змогу відчути себе трішки архітекторами, художниками та дизайнерами, розкрити творчий потенціал.

Головним завданням Конкурсу було створення дизайну оновленої сучасної бібліотеки або окремого її простору, який буде покладено в основу відбудови пошкоджених та зруйнованих під час війни бібліотек для дітей.

Насамперед Конкурс показав, що сучасні користувачі-діти мріють про екологічність, інноваційність, універсальність та навіть мобільність бібліотечних просторів, де приємно комунікувати з друзями, провести дозвілля чи навіть приготувати домашні завдання.

Складна місія була у Головного журі, до складу якого входили Алла Гордієнко, генеральний директор НБУ для дітей, кандидат культурології, заслужений працівник культури України; Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України, кандидат мистецтвознавства, заслужений художник України; Тетяна Букорос, директор науково-технічної бібліотеки Київського національного університету технологій та дизайну, кандидат політичних наук, доцент, віцепрезидент Європейського інституту безперервної освіти ((EIDV), Словаччина) – із 170 надісланих робіт вибрати найкращі. Та вони з цим впоралися!

Надзвичайно хвилюючим і приємним є те, що у Конкурсі перемогли 3 творчих проєкти дітей з Сумщини.

Щиро вітаємо Діану (дитячий відділ КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека») за зайняте 1-е місце у номінації «3D-аплікація», Сніжану (Хоружівська сільська бібліотека-філія КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека», Роменський р-н) за 2-е місце у номінації «Графічні проєкти» та Марину (Сумська обласна бібліотека для дітей) за 3-е місце у номінації «Цифрові проекти»!

Дякуємо за небайдужість та творчість!