ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

День українського козацтва та День захисників і захисниць України відзначається щорічно 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці.

У цей день українці шанують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність.

До цих знаменних дат на абонементі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Сумської обласної бібліотеки для дітей розгорнуті книжкові виставки «Україна – козацька держава», «Я захисник. Я цим пишаюсь».

Про те, хто такі запорожці, їх життя, побут і героїчну звитягу, про славні звичаї, традиції та легенди про козаків користувачі можуть дізнатися зі сторінок книг – «Лицарство козацьке», «Загадки козацьких характерників», «Славетні гетьмани України», «Запороги», «Таємниця козацької шаблі», «Джури козака Швайки», та інші.

Не випадково, свято українського козацтва співпадає з Днем захисника України. Книжкова виставка експонує книги про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів – «Шлях українського воїна», «Шпитальні нотатки», «Сапери», «Ракурс», «Чужий», «Добровольці» та інші.