ДИТЯЧА КНИГА В УКРАЇНІ

ДИТЯЧА КНИГА В УКРАЇНІ

30 січня Сумська обласна бібліотека для дітей долучилась до круглого столу «Дитяча книга в Україні», який був ініційований Національною бібліотекою України для дітей і проведений в режимі онлайн.

Захід відбувся за участі Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, його першого заступника Ростислава Карандєєва, представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Держтелерадіо, давнього і щирого друга бібліотечної спільноти України Миколи Томенка, літераторів, видавців, книгорозповсюджувачів, бібліотечних фахівців з усіх куточків країни тощо.

Мета зустрічі – громадська ініціатива щодо наповнення календаря ще однією гарною датою – Дня дитячої книги в Україні. За словами Ростислава Карандєєва, це надзвичайно актуально сьогодні, адже є речі, які навіть в умовах війни відкладати не можна – увага до дітей, турбота про їхній розвиток і самоствердження.

Один із безпосередніх ініціаторів започаткування Дня дитячої книги в Україні Федір Шандор, академік Національної академії наук вищої освіти України, професор Ужгородського національного університету, приєднавшись до заходу онлайн із гарячої точки на фронті, наголосив, що Збройні Сили України воюють не лише за територіальну цілісність України, а й за українську дитячу книгу і українську культуру.

Дата Дня дитячої книги в Україні – 30 січня, запропонована не випадково, адже в цей день народився видатний класик дитячої літератури, майстер пригодницько-авантюрних книг Всеволод Нестайко.