ВИШИЙМО РАЗОМ РУШНИК ПЕРЕМОГИ

ВИШИЙМО РАЗОМ РУШНИК ПЕРЕМОГИ

21 вересня 2022 року у Міжнародний день миру та Різдва Пресвятої Богородиці в Національній бібліотеці України для дітей було презентовано новий проєкт «Вишиймо разом рушник Перемоги», у рамках якого відбулося відкриття унікальної виставки українських рушників і картин «Вишивана моя Україна». Почесними гостями на церемонії відкриття виставки були представники Міністерства оборони України, Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, Національного військово-історичного музею України, Музею-майстерні Івана Кавалерідзе та українська письменниця Зірка Мензатюк.

Фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей долучилися до цього національно-патріотичного заходу онлайн і побачили неймовірну красу – 60 полотняних вишитих шедеврів із приватних колекцій відомих українських майстринь Наталії Ребрик та Зої Ружин, а також велику сімейну колекцію рушників генерального директора НБУ для дітей Алли Гордієнко.

А ще в бібліотеці почали вишивати рушник Перемоги. Перші хрестики на ньому зробили Алла Гордієнко та Зірка Мензатюк. Рушник виставлений у вестибюлі, і кожен охочий може додати свої хрестики до спільного вишивання.