БІБЛІОТЕКА В СУЧАСНОМУ ФОРМАТІ: ПРОФЕСІЙНІ ІДЕЇ, СУЧАСНІ ПРОЄКТИ

БІБЛІОТЕКА В СУЧАСНОМУ ФОРМАТІ: ПРОФЕСІЙНІ ІДЕЇ, СУЧАСНІ ПРОЄКТИ

На виконання наказу управління культури Сумської обласної державної адміністрації 17 червня 2021 року в Сумській обласній бібліотеці для дітей проведено обласне професійне онлайн-навчання «Бібліотека в сучасному форматі:професійні ідеї, сучасні проєкти».

У роботі заходу взяли участь близько 100 фахівців з майже 35 бібліотек Сумщини, що надають інформаційні послуги користувачам-дітям.

Головний спеціаліст управління культури Сумської обласної державної адміністрації Ольга Мальченко наголосила на важливості проведення таких заходів з метою підвищення кваліфікації фахівців бібліотечної справи, що сприяють розвитку і осучасненню професійної діяльності бібліотечних фахівців, зміцненню ролі дитячої бібліотеки як соціокультурного інституту.

До обговорення актуальних питань бібліотечного обслуговування долучились провідні фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей, центральної бібліотеки-філії Попівської сільської ради Конотопського району, дитячих бібліотек Середино-Будської, Роменської, Шосткинської, Буринської, Глухівської та Тростянецької територіальних громад.

У ході професійного діалогу учасники навчання поділилися досвідом роботи на теми: «Кращі практики втілення креативних ідей у бібліотечному обслуговуванні дітей», «Сучасна бібліотека – територія ідей, творчості, змістовного дозвілля дітей», «Осучаснена бібліотека – простір для реалізації дитячих мрій», «Віртуальний простір – складова успіху сучасної бібліотеки для дітей», «Бібліотечний ГраВікон – складова простору проведення вільного часу з дітьми», «Новий вектор бібліотечного обслуговування дітей у громаді» та ін.

Підсумовуючи роботу професійного зібрання, директор Сумської обласної бібліотеки для дітей Лілія Тогобіцька акцентувала увагу присутніх на різних аспектах професії бібліотекаря, можливостях втілення новаторських ідей і створення оригінальних моделей розвитку задля підтримки іміджу дитячих бібліотек в сучасних умовах.